Морето и рибарите са основна тема на фотоизложбата

Dec 3rd, 2014 | От | Category: В РЕГИОНА

IMG_2225

подредена от началото на седмицата във фоайето на Община Балчик. Фотосите показват романтиката на балчишкия морски бряг и суровия живот на рибарите. В експозицията са включени предмети, които са неделима част от риболова. Мрежи, игли за плетенето им, ловни

тежести, влакна, куки и други материали са предоставени от Историческия музей в Балчик. Изложбата е в рамките на проект, финансиран чрез Местната инициативна рибарска група, чиято обща стойност е 271 472 лева. Основна негова цел е подобряване качеството на културните ресурси на Община Балчик.

Със средствата по проекта се подменя осветлението, озвучаването, зрителските столове и завесите в НЧ „Паисий Хилендарски 1870“ Балчик. Предвижда се също да бъдат закупени проектор, екран и IP камера, която да предава онлайн концерти и театрални представления.
В рамките на проекта тази година ще се проведе и празникът на рибари и моряци – Никулден. Пред Морска гара в Балчик на 6 декември ще бъдат представени рибни ястия и деликатеси от най-добрите местни готвачи. Те ще бъдат продадени на търг с благотворителна цел, а рибният курбан ще бъде осветен и раздаден за здраве на всички присъстващи.

Сава ТИХОЛОВ, Началник отдел “Култура, Протокол и Връзки с обществеността”, Община Балчик

 

Коментарите са затворени.