Какво целят проектите ?

Jan 29th, 2014 | От | Category: В РЕГИОНА

„Мелницата” – гр. Балчик – консервирането, реставрирането и превръщането на сградата в средищен информационен център за потенциалните посетители на града и околностите ще допринесе за развитието на алтернативния туризъм в Балчик, насочен главно към разкриването на богатото културно – историческо наследство в региона, както и ще даде възможност за опазване на сградата – обявена за културна ценност в местно значение.

„Теке Ак Язълъ Баба – св. Атанас” – консервирането, реставрирането, експонирането и социализацията на обекта и околното пространство ще допринесат за развитието на алтернативния туризъм в Балчик, насочен главно към разкриването на богатото културно – историческо наследство в региона, както и ще даде възможност за опазването на обекта – обявен за културна ценност от местно значение.

Средновековна крепост в кв. „Хоризонт” – консервиране и реставрирането на руините и околното пространство ще допринесат за развитието на алтернативния туризъм в Балчик, насочен главно към разкриването на богатото културно – историческо наследство на региона, както и ще даде възможност за опазване на руините – обявени за културна ценност с национално значение.                                                                             /balchik.bg/

 

Коментарите са затворени.