Криминална част

Feb 13th, 2013 | От | Category: В РЕГИОНА, ДРУГИ

Подсъдим гражданин на Молдова

 Молдовският гражданин Ал. Уж. Той е подсъдим по обвинение на Районна прокуратура – Балчик, за това, че на 11.07.2012 г. около 02,10 ч. по улица в гр. Балчик е управлявал лек автомобил „Мерцедес С220” с 1,29 промила алхохол в кръвта.

На 11.07.2012 г. след полунощ патрул на КАТ до „Морска гара” в гр.Балчик е спрял за рутинна проверка лек автомобил. Водачът – 22-годишният Ал. Уж., миришел на алкохол, поради което бил изпробван с техническо средство – Алкотест „Дрегер 7410”, който отчел наличие на алкохол 1,27 промила. Служителите на реда го придружили до ФЦСМП в гр. Каварна, където му била взета кръвна проба. Тя показала наличието на 1,29 промила етилов алкохол.

Младежът обяснил на полицаите, че е пил бира. Той е постоянно пребиваващ в България. Има средно образование, безработен е, не е семеен, не е осъждан.

18-годишен краде резачки на дърва

Районен съд – Балчик разгледа наказателно дело срещу 18-годишния М. В. Анг. от гр. Балчик.  Виновен е в това, че на неустановена дата през месец ноември 2011  г. в гр. Балчик, като непълнолетен, е откраднал две моторни резачки за рязане на дърва, на обща стойност 1848 лв. от владението на гражданин на гр. Балчик. Държавното обвинение уточнява, че случаят е немаловажен и до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд, откраднатите вещи са върнати на собственика.

Прокуратурата в гр. Балчик, предлага М. Анг. да бъде освободен от наказателна отговорност и да му се наложи административно наказание, с аргумент, че младежът не е осъждан, нито е освобождаван от наказателна отговорност, а причинените с деянието щети са възстановени. Той е направил пълни самопризнания.

Разследването е установило, че М. Анг. и другите двама извършители на кражбата са приятели. М. Анг. знаел, че пострадалият има машини за рязане на дърва и къде живее, и решил да ги открадне. Тримата взели решение да отидат до къщата на пострадалия и да по тъмно. Изършителите проникнали през оградата, влезли в двора и отишли до постройката, където М. Анг. знаел, че се намират машините. Вратата била отключена, а те се намирали на пода до нея. На следващия ден, след кражбата, ги продали на гражданин на Балчик. След разкриване на кражбата той ги е предал на полицията.

1,39 промила

На 2 февруари в 21:10 часа в град Балчик, авто-патрул спира за проверка лек автомобил „Нисан”, управляван от Н.Н. (65г.).

При последвалата про-верка за алкохол с техни-ческо средство, цифрова-та индикация отчита нали-чието на 1,39 промила в из-дишания от водача въздух. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Балчик.

Кражба от частен имот

На 5 февруари в РУП Албена е получено съоб-щение за извършена краж-ба от частен имот на тери-торията на с. Оброчище, общ. Балчик. Установено е, че за времето от 16 ноем-ври  2012 г. до 5 февруари 2013 г., неизвестен извър-шител е проникнал в имо-та. По данни на тъжителя е извършена кражба на ед-ноосен колесар, ведно с лодка и извън бордов дви-гател. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на РУП Албена.

Кражба в с. Кранево

На 7 февруари в РУП Албена е получено съоб-щение за извършена краж-ба от ваканционно селище на територията на с. Кра-нево. Установено е, че не-известен извършител е проникнал в имота и е из-вършил кражба на 6 броя плазмени телевизори. По случая се работи в усло-вията на досъдебно про-изводство по описа на РУП Албена.

 

 

Коментарите са затворени.