Подсъдима за шофиране без книжка

Nov 28th, 2012 | От | Category: В РЕГИОНА

Районен съд – Балчик, ще разгледа на 15.11. 2012 г. наказателно дело срещу 32-годишната С. К. Й. от гр.  Варна. Районна прокуратура – Балчик, е повдигна-ла срещу нея обвинение за това, че на 04.11.2011 г. около 23 ч. по улица в с. Кранево, община Балчик, е управлявала лек автомобил „Рено туинго”, без да притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство в едно-годишен срок от наказва-нето й по административен ред с наказателно постановление, влязло в сила на 25.02.2011 г. на Началника на Второ РУП – Варна за същото деяние.

Според обвинителния акт на 04.11.2011 г. около 23 ч. автопатрул на РУП – Албена, спрял за проверка подсъдимата, която шофирала „Рено туинго”. Тя не представила свидетелство за управление на моторно превозно средство, а само документите на автомобила. Служителите на реда установили, че тя не притежава необходимото свидетелство за управление и й съставили Акт за допуснато нарушение на Закона за движение по пътищата.

Справка от сектор „Път-на полиция” на ОД на МВР – Варна, показала, че С. Й. не е правоспособен водач. С Наказателно постановление на Началника на Второ РУП към ОД на МВР – Варна, влязло в сила на 25.02.2011 г., тя би-ла санкционирана за също-то деяние – че управлява автомобил, без да притежава свидетелство за управление. На С. Й. било наложено административно наказание-глоба в размер на 300 лв. Установено било, че тя е извършила на-стоящото деяние в едногодишния срок от наказване-то й по административен ред.

С. Й. има средно образование, безработна е, семейна, осъждана е.

 

 

Коментарите са затворени.