Опит за кражба от училище

Nov 28th, 2012 | От | Category: В РЕГИОНА

Наказание 1 година ли-шаване от свобода при първоначален строг затвор-нически режим наложи Районен съд  Балчик, на 58-годишния Ас. Анг. М. от гр. Балчик. Той бе признат за виновен по повдигна-тото му обвинение за това, че на 27.04.2011 г. в гр. Балчик чрез разрушаване на прегради, здраво на-правени за защита на имот, е извършил опит да отнеме чужди движими вещи от владението на училище в града с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е останало недовършено по независещи от него причини.

Съдът групира това наказание с определеното с друга присъда от 2012 г. по дело за кражба. Съдът постанови Ас. М. да из-търпи по-тежкото наказа-ние 2 години лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим, наложено му по предходната присъда.

Пресцентърът на Районен съд Балчик, припомня, че според обвинителния акт на 27.04.2011 г. Ас. М. употребил алкохол и повлиян от него тръгнал към дома си. Докато се движел край училище в гр. Балчик, у него възникнала идея да извърши кражба на метални елементи. Намерението му било да ги продаде в пункт за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали и така да си набави пари. След обяд, в светлата част на деня, той отишъл до врата на физкултурен салон и с помощта на камък строшил горно остъклено прозорче. След това за-почнал да почиства останалите на рамката стъкла.

В този момент край него минали двама свидетели и му казали да се махне. Подсъдимият започнал да хвърля камъни и стъкла срещу тях и те го подгонили. Застигнали го в района на автогарата в Балчик и го заловили.

Ас. М. има начално образование, не е семеен, работи.

Присъдата на Районен съд – Балчик, подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд  – Добрич.

 

Коментарите са затворени.