Абсурд по Балчишки

Jul 21st, 2010 | От | Category: В РЕГИОНА

Отдавна образованието в България е изгубило своя ореол и не е това, което трябва да бъде. Спор няма! Вече не е кой знае колко трудно човек да стане студент, но едва ли това е причината учащите във ВУЗ-ове да не ползват част от правата, които им се полагат!
Студентка съм в Софийски университет и бях изумена, че в ботаническата градина в град Балчик, собственост на университета, чийто студентка съм, не ползвам отстъпка за вход! Това е, меко казано, абсурдно! По закон, студентите, учащи държавна поръчка, ползват отстъпки в държавни учреждения / музеи, галерии, болнични отделения, БДЖ и пр. /. Да не говорим и че базите на университета могат да се посещават и използват по предназначение безпрепятствено и срещу символична сума пари.
Ето защо бях възмутена от това, че отивайки в ботаническата градина, ми обясниха, че не мога да ползвам никакви отстъпки за вход, който е в размер на немалката сума от 10 лева. Да повторя- студентка съм, уча в университета, чийто собственост е ботаническата градина в Балчик, но не се ползвам с финансови привилегии при посещението й. Тук ще премълча думите, които ми идват на ум. Знам едно- абсурдите в България са много повече, отколкото всеки от нас може да понесе. И докато не си потърсим правата, никой няма да ни ги даде. Жалко само, че рядко ни ги дават и когато си ги потърсим.

Ваня Сухарова

Оставете коментар