296 ученици прекрачиха училищния праг в ОУ “Св.Св.Кирил и Методий”

Sep 19th, 2012 | От | Category: В РЕГИОНА

За поредна година, но този път с 2 дни закъснение, започна тържествената церемония по откриването на новата 2012/2013 учебна година. Ученици, учители, родители и гости с вълнение очакваха първия учебен звънец.

Добрата новина е, че и този път с училището ще се запознаят 2 паралелки първокласници – общо 35 на брой. Поради добрата подготовка и отговорната работа на учителите, 12 ученици са се справили подобаващо на изпитите за кандидатстване след 7 клас и са приети успешно в езикови и математически гимназии в нашата и съседните области. Затова и броят на осмокласниците тази година е 26, сборна паралелка от двата седми класа.

Проектът на Община Балчик за енергийна ефективност показа добри резултати след усърдната работа през лятната ваканция. Нови дограми, саниране и подобрени в материално-техническата са гаранция за представителния вид на едно съвременно училище. Специални гости на откриването на учебната година бяха кметът на Община Балчик – г-н Николай Ангелов, зам.-кметовете  г-н Митко Петров и Стелиян Железов, както и пенсионирани учители с дългогодишен стаж и заслуги в училището.                                                                                  

     /Б.Т./

 

Коментарите са затворени.