Международен фестивал “Европейски хоризонти”

Jun 27th, 2012 | От | Category: В РЕГИОНА

Достига творчеството на художниците, гостуващи на Балчик, по покана на местния човек на изкуството Валентин Шалтев. През тази година , както и през предните пет, идват творци, които искат да се потопят в атмосферата на едно неповторимо морско усещане, което е възможно само в нашия бял град.

На 20 юни от 18 ч. в Художествената галерия бяха представени 24 картини, нарисувани по време на тазгодишния международен пленер „Европейски хоризонти”. Авторите са от различни страни: Александър Терзиев, Антон Гошев, Бисер Лазаров, Пламен Бонев, Валентин Шалтев, Мирослава Захариева /България; Инна Бедных /Русия/; Лаура Нистореску, Флорин Михай, Петре Киреа /Румъния/; Александра Домбровска /Германия/.

Изложбата бе открита от организатора на пленера Валентин Шалтев. Той посочи, че всички творци са водени от обичта си към нашия град и това са изразили в своите картини, че остават винаги верни на хубавите чувства, които са изживели през дните на пленера и с радост заявяват, че ще дойдат отново. Отец  Стратия Александров каза, че пред картините на тези художници човек онемява, че те са изпълнени с вълнение и доброта.

Радостина Енчева, директор на ИМ Балчик похвали работата на художниците  и ги покани отново да вземат участие в следващия пленер.

За всички имаше прекрасно вино, за здраве и пожелание за нови успехи в творческия потенциал на творците.

Изложбата може да се види до края на месец юли в ХГ Балчик.

Маруся КОСТОВА

 

Коментарите са затворени.