Миски на килограм

Aug 11th, 2010 | От | Category: ДРУГИ

България е удивителна страна и в това се убеждавам всеки божи ден. Няма да разисквам политически въпроси и интелектуални казуси, за да аргументирам тази си теза. Напротив! Ще дам един-единствен пример, който обаче е показателен. Без да ми се налага да се ровя дълго из дебрите на интернет и печатните медии, с просто и невъоръжено око установих, че тук си имаме повече носителки на титлата „Мис” на глава от населението, отколкото каквото и да било друго.

Имаме си „Мис” на всеки град, на всеки окръг, на всяка махала или капанче. Имаме си „Мис мокра фланелка”, „Мис секси дупе”, „Стегнат бюст” и „Мис” за всяка част от тялото. Нищо лошо! Това показва, че сме красива нация. Лошото е, че след  Жени Калканджиева нямаме някоя „Мис”, която да е успяла на световен конкурс, но какво от това?! Нали тук, на наша почва всяка втора е с корона и е „Мис”. Вече започвам да се притеснявам, че станахме държавата на фолкпевиците и „Мис”-ките. Е, вярно е, че нито една от тези две групи дами не блести с висок коефициент на интелигентност и с много други качества / освен това, че са красиви или имат богато гадже, разбира се/, но ще преглътна тези си предръзсъдъци и ще продължа статията си в по-оптимистичен и добронамерен дух.
След като си имаме в изобилие фолкдиви и „Мис”-ки, съвсем разбираемо е да се създават някакви етикети и злобни слухове за тях. И сега аз ще се опитам да развенчая някои от най-разпространените митове за красивите жени.  Тук има един мит, който и да искам, няма как да развенчая- красивите момичета, са лоши момичета. Нямам аргументи, с които да убедя мъжката аудитория, че красивите жени не са гаднярки, а и да имам, трудно биха ми повярвали.  Да продължа обаче със слуховете, които имам сили и хъс да развенчая.
Красивите жени си падат по доста по-възрастни и богати мъже. Това изобщо не е вярно! Красивите жени си падат по млади и бедни момчета, но излизат с възрастни и богати. Това си е по неписаните закони на „Лошите момичета”. Срамота е уважаваща себе си дама да се вози в евтина кола.
Лошите момичета имат доста дебело черно тефтерче с мъже, на които са разбили сърцата и…банковите сметки. Абсурд! Никое лошо момиче си няма…черно тефтерче. Защо са й излишни главоболия и компромати?! Пък и има ли смисъл да ги пише и помни всичките? Има далеч по-важни имена и цифри, които трябва да помни.
Хубавите жени са глупави. Да, бе, да! Е, вярно е, че им е трудно да разберат Ирак и Иран всъщност две държави ли са или е една, ама с правописна грешка в единия случай. Не могат да разберат и Барак Обама чернокож ли е или е попрекалил с посещенията на солариум, но това не е от голямо значение. Важното е, че без грешка могат да ти кажат кои модни линии са на мода този сезон и къде са най-големите разпродажби. А това си има своите предимства, спор няма!
Красивите жени имат скъпи коли! И това е долна инсинуация! Красивите жени нямат скъпи коли, имат ги гаджетата им. Имаш богат  чичко, имаш скъпа кола, нямаш богат чичко, нямаш готина кола.
Красивите жени са лесни. Да, ама не! Я опитай се с 20 лв. В джоба и с „Голфа” на баща ти да я свалиш, де! Красивите жени си имат висока цена, във всеки смисъл на този израз.
P.S. Приликата с действителни лица и събития е напълно случайна!
Истината е, че има много красиви жени, които излизат от тази матрица на „Мис”-ките и фолкпевиците, но тук става дума точно за момичетата, които се побират в тази дефиниция. Красивата жена е тази, която знае, че е красива, но осъзнава, че има много други качества, с които ще я запомнят.  Тази статия има за цел да покаже в какво елементарно общество живеем и колко му трябва на един народ, за да бъде щастлив. И колко й трябва на една жена, за да бъде красива, известна, ухажвана и…с пълно портмоне!

ВАНЯ СУХАРОВА

Коментарите са затворени.