Нов каталог на художници

Jan 18th, 2012 | От | Category: ДРУГИ, ИЗКУСТВО

На 10 януари 2012 г. от 17.00 ч. в една от залите на Художествена галерия Добрич бе представен новият каталог на художници от Добрич, дело на Представителството на СБХ Добрич, с превод на английски от Гергана Михайлова, издание на „Фоли Арт” ООД.
Тържеството по този случай ръководи художникът Недьо Недев, уредник в ХГ Добрич, който разкри творческата история на каталога и представи чрез мултимедиен продукт участниците.
Каталогът – албум е издаден с финансовата подкрепа на Община гр.Добрич, партньори на проекта са СБХ, ХГ Добрич, Дружеството на художниците и Сдружение „Ателие 13” Добрич. В каталога са представени на отделни страници с кратки биографични данни и репродукции на творбите им 44 художници от Дружеството на художниците в Добрич и Сдружение „Ателие 13”. Сред тях е и балчишкият художник Георги Горчев, който е член на Дружеството в Добрич, а също и член на СБХ София.
Водещият Недьо Недев предостави думата на кмета на град Добрич Детелина Николова, която сърдечно поздрави присъстващите художници и граждани от обществения и културен елит на града с новата 2012 г. тя изрази радостта си, че усилията на много заинтересовани творци и общественици са се увенчали с успех, великолепен резултат от което е настоящият стилен, красиво оформен каталог. „Хората на изкуството правят от сърце онези неща, за които са надарени. И така правят света по-красив, по-богат, по-добър. А когато техните имена и творби са събрани  и представени в една, макар и малка книжка, тя се превръща в един прелестен подарък за всички почитатели на изящното и възвишеното… създаденото от майсторските ръце на добричките художници е духовната визитка на Добрич пред очите на България и света” – написа Д.Николова в предговора към каталога.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               /Б.Т./

Коментарите са затворени.