Отворено писмо

Oct 12th, 2011 | От | Category: В РЕГИОНА

До всички кандидат-кметове в Община Балчик

До всички кандидати за общински съветници

До всички политически партии и движения

До Гражданските сдружения без партийна принадлежност

До гражданите на Община Балчик

До в-к „Балчишки телеграф”

Дами и господа,

Предстоят избори. Нека да покажем отговорност като граждани. Да гласуваме по съвест, за да се ангажираме като добри стопани на собствените си населени места.

До Гражданско сдружение „Белият бряг” заваляха предложения. Те касаят всички нас – опазване на зелените площи и осигуряване места за отдих на гражданите от кв.”Левски” и стария град. Хората се интересуват дали крайбрежната ивица от ул.”Тимок” до новата пречиствателна станция е продадена на частни лица. Ако е така, решението на ОбС да бъде ревизирано и отменено в полза на гражданите, които предлагат там да бъде изграден парк за отдих, тъй като такъв нямаме. Гражданите имат право, защото никой от управленците не ги пита, нито обсъжда какво ще се продава и купува. А те са им гласували своето доверие. Не продължавайте с инерцията на времето. Нали живеем в по-модерен свят? Прилагайте иновативни елементи в управлението на поверената Ви община.

За кв.”Левски” постъпи предложение, вместо майките с колички да се препъват по прашните улици, да се отреди 10 дка от двора на Школата и там да се обособи парк за отдих – подходящ за деца и за възрастни хора, защото е тихо и спокойно. Младите семейства имат нужда от такава придобивка.

Не на последно място гражданите поставят въпроса за транспортната връзка на кв.Левски” със стария град до 24.00 ч. Те предлагат до 24.00 ч. да има един микробус, който да пътува на всеки кръгъл час до квартала и съответно на половинка до града.

Предложения:

1.Да изберем обществена комисия за контрол и изпълнения предложенията на гражданите, съвместно с изпълнителната власт.

2.Да се създаде градски парк за отдих по алеята към Тузлата с доброволно участие на гражданите.

3.В Школата да се обособи пак за отдих върху 10 дка, също с доброволно участие на младите граждани.

4.Осигуряване постоянна целогодишна транспортна връзка между кв.”Левски” и града.

Нека с усилията на всички постигнем реални резултати.

Сдружение „Белият бряг” Балчик

Коментарите са затворени.