Кой и защо събори дървото?

Jul 28th, 2010 | От | Category: В РЕГИОНА

Многогодишното дърво падна. Бадемът, който всички, и малки, и големи знаеха.В което гнездяха двойка красиви кълвачи. Единственото на площада, останало от старата му слава. Бурята довърши това, което хората не направиха. Ако си спомняте дърветата до къщата на д-р Добрев бяха четири. Двете бяха отрязани заради строителството на подземния гараж, а третото падна, защото не издържа с останалите му три коренни жили да се съпротивлява на природата.

И то беше определено за рязане, но все пак строителите дочуха мърморенето на зараждащото се “гражданско общество” у нас и нахвърляха в основата на дървото чакъл и пясък, за да го закрепят. До вчера. Кажете защо падна дървото – от бурята ли или от решението на бившите съветници да направят подземен гараж и да дадат Тихия кът в замяна на Албена. Албена им даде гараж.
Сега, какво – кой паркира в гаража? Никой, защото е платен. Общинските служители спират до къщата на д-р Добрев и редовно е запушен някой от паркиращите. Автобусът на туристи от Русе кара по цялата улица на заден ход, защото не бе възможно да направи каквата и да било друга маневра.
Пък и какъв ли туризъм ще правим като БКС решава да нареже падналото дърво точно в 8.00 ч. сутринта. Това човешко ли е – питат единствените за сезона 30 туристи на хотел “Балчик”? Верно, че се преодоляват щетите от бурята, но това дърво чак толкова спешно не беше. Лошото е, че и полицията с нейния изпратен за случая на оплакването служител определи, че туристите не са наред, щом имат претенции. Ами крехкият ни туризъм, който трябва също да оцелее в тази твърде тежка година на криза? Нали трябва да си помагаме, за да просъществуваме. Всичко щеше да бъде наред, ако дървото бе отрязано на части и отнесено след 10.00 ч., а паркиращите до д-р Добрев паркират малко по-далеч от Общината и повървят малко пеш. Така всички ще бъдат доволни и омиротворени.
Маруся КОСТОВА

Коментарите са затворени.