19-годишният Мартин Кръстев с дебютна авторска песен

Mar 24th, 2022 | От | Category: ВАЖНА, ИЗКУСТВО

19-годишният музикант Мартин Кръстев от град Балчик издаде дебютната си песен „Wish“.

Песента е записана в началото на 2021 г. и излиза като пилотен сингъл от предстоящия албум „Musical Dreams”, финансиран от Национален фонд култура по програма „Музикални инициативи“. Албумът ще бъде публикуван в музикалните платформи в началото на месец април. Той включва различни по жанр и стил музикални творби: фолклор, съвременна класическа, джаз и експериментална музика, както и съвременна авторска поп музика и текст.

Музиката и текстът на сингъла „Wish” са дело на младия талант, а музикалният видеоклип e заснет и изработен от Павел Симеонов (режисьор и оператор) и Тодор Консулов (дрон).

Песента „Wish“ е със силно послание и е посветена на всички хора, които сме изгубили, или които са далеч от нас. Музикалният клип разказва човешка история. Дори когато сме загубили най-скъпите за нас хора, споменът за тях винаги ще остане жив в сърцата ни.

„Wish” e посветена на баща ми“ – споделя авторът на песента Мартин Кръстев.

Записът и звуковата продукция са дело на Милан Илиев от Добрич.

Издаването на песента не би било възможно без съдействието и помощта на много хора. Финансирането на музикалния проект „Musical Dreams” от Национален фонд култура дава зелена светлина на пътя на младия творец. Музикалният видеоклип се осъществява и с партньорството на ДКИ “Културен център “Двореца” Балчик и Народно читалище „Паисий Хилендарски-1870” – Балчик.

„Създадох песента през януари 2020 г. По-късно реализирахме записа в студио, а в началото на тази година заснехме клипа към песента. Благодаря на Николай Петров (контрабас), Добромир Костадинов (перкусии) и Мелиса Раифова (бековокали), които чрез своя талант внесоха колорит в песента! Благодаря на Радостина Койчева за помощта при корекцията на финалния текст!

Благодаря на ДКИ “Културен център “Двореца”, Народно читалище „Паисий Хилендарски-1870” – Балчик и семейство Халачеви за съдействието с организацията на локациите на заснемане на клипа!

Благодаря на преподавателите ни – г-жа Галина Гешева, г-жа Милена Пеева и г-н Севдалин Чобанов, които ни помогнаха с ценни съвети и насоки по аранжимента на песента!

Благодаря на Ивелина Романова за вярата, подкрепата и координацията на проекта!

Благодаря за подкрепата на най-близките ми хора!

Благодаря на всички за отдадеността, вярата, професионализма и подкрепата в това двугодишно пътешествие. Надявам се, че ще успеем да докоснем душата на всеки!“ – споделя Мартин.

Песента може да чуете тук:

Музика, текст, аранжимент, вокал, пиано: Мартин Кръстев

Контрабас, аранжимент: Николай Петров

Перкусии: Добромир Костадинов

Беквокали: Мелиса Раифова, Мартин Кръстев

Звукозапис, смесване, мастеринг: Милан Илиев

Режисьор: Павел Симеонов – Shutterflow  – http://shutterflow.eu/

http://shutterflow.eu/

Дрон: Тодор Консулов

Координатор, сценарист: Ивелина Романова

Биография:

Мартин Кръстев е роден на 1 март 2003 г. в гр. Балчик.

Към момента изучава профил „Музика“ в СУ „Св. Климент Охридски“ гр. Добрич, специалност „Поп и джаз пеене“. Свири на пиано. Още от малък, пее в различни формации, както в родния си град така и в Добрич – вокални групи, хорове.

Изявява се и като солов изпълнител. Носител е на много награди от национални и международни фестивали и конкурси.

Занимава се с аранжиране и композиция на музика. През 2020 г. печели първо и второ място с две негови композиции в Международния конкурс за композиция, организиран от фондация „Creative music class” в Атланта, САЩ, а през 2021 г. диплома за постижения в областта на хоровата композиция от IV международен конкурс за хорова композиция „Александър Дмитриевич Касталски“ гр. Москва, организиран от Московската държавна консерватория „Пьотър Илич Чайковски“.

Тэги: , , , , , ,

Оставете коментар