Мнение на една разочарована студентка

Mar 31st, 2017 | От | Category: Актуални

И какво, ако гласувам? Пак празни обещания, пак едни и същи лъжи. Ако мислите, че ще се оправи държавата-много се лъжете. България потъва с всеки изминал ден, става по-трудно и по-мъчително. Гражданите се принуждават да си оставят семействата и къщите. И за какво? За пари…Защото депутатите, с извинение, си ‘’бъркат” не знам си къде и си взимат. Те не крадат, а си взимат…И за това тези, които работят и се трудят ден и нощ, не се ценят. Не им се плаща навреме, но те търпят, а нали и те си имат семейства…

Ще кажете не са виновни те, а ние – народът който ги избира. Ние сме принудени по един или друг начин да ги избираме. Защото няма други. Мислим и се заблуждаваме, че той или тя е по-различен (различна), жестоко се лъжем. Всички са като преди лъжци.

Няма оправия, няма промяна, единственото, което ни остава е да ‘’затворим очи’’ (рискуваме) и да търсим начин извън страната. Не, че там е сигурно, че ще сме по-добре, но който е търпелив и се бори със ‘’зъби и нокти’’ ще успее! Така, че и да гласуваш, и да не гласуваш, е все едно – няма развитие.

БЪЛГАРИЯ чака промени – да дойде някой и да каже: Не се прави така.

Сложете си ръката на сърцето и бъдете честни. Да кажем да се обединим и да направим всичко възможно, за да сме по-справедливи,  да не „мачкаме’’, а да помагаме. Да не говорим само, а да изпълняваме с действия!

Всеки, който колкото заслужава, толкова да получава, т.е да се възнаграждават подобаващо. Хората с желание да ходят на работа, да бъдат удовлетворени, да имат стимул.

А не като отидеш в болницата, аптеката, училището, университет, в автобуса и къде ли не, просто да попиташ нещо, да ти се зверят или мусят, без да си правил нещо нередно.

Трябва да има равноправие. Да се получават хубави възнаграждения, за да са по-учтиви и усмихнати.

Може да ме мислите за песимистка, или нещо друго, но това е моето мнение.

А. Демирова

Коментарите са затворени.