Празник в Пенсионерски клуб „Здраве” на 14 март 2017 г.

Mar 25th, 2017 | От | Category: Актуални

Празничното настроение  в клуба внесоха двете юбилярки – медицинскита сестра Стефка Бончева, която на 10 март навърши 70 години и медицинската сестра Пенка Козарева, която на 14 март навърши 75 години. И двете колежки са известни в града със своя всеотдаен труд в сферата на детското здравеопазване.

Стефка Бончева е родом от град Добрич и първите три години след завършване на медицинското си образование работи в детско отделение на Окръжна болница Добрич. Голямата и любов я довежда в Белия ни град, създава семейство с Кольо Владимиров и се прехвърля в Детско отделение на Районна болница Балчик.

Има две дъщери –Юлияна, която е инженер и живее във Варна и Мариана, която завършва медицина и работи в ХЕИ Добрич като лекар – микробиолог.

М.с. Бончева се отличава като много добър професионалист и организатор, 14 години работи като завеждащ детски ясли. Участва активно във всички мероприятия на пенсионерския клуб – пее, рецитира, спортува. Членува и в клуб „Здравец” Балчик при ветераните – спортисти.

Пенка Козарева е от град Г.Тошево. Тя създава семейство с Тодор Козарев от Балчик и тук започва кариерата и на известна и грижовна медицинска сестра, съпруга и майка на две дъщери: Мариана /счетоводител/ и Димитринка, която е като майка си – мед.сестра в Неврологично отделение в Районна болница Балчик. Работи и с д-р М.Калинова при лечението на диабетно болните хора в Общината.

Първите години от своя трудов стаж Пенка Козарева отбелязва в Детско отделение на Райнна болница Балчик, след което и предлагат длъжността Завеждащ детски ясли. Известно време работи в ЦДГ „Чайка” Балчик, а последните години като училищна сестра в ОУ „СВ.Св.Кирил и Методий” Балчик.

С голямо желание посещава сбирките на клуб „Здраве”.

Празникът, посветен на двете юбилярки, мина с много поздравления, спомени от трудовата дейност и най-добри пожелания за здраве, дълголетие, светлина в дните и щастливо сбъдване на мечтите.

На многая лета!

Тодорка ХАРИЗАНОВА

Председател на Клуб „Здраве”

Коментарите са затворени.