Първенство по шах за деца в Шумен

Mar 18th, 2017 | От | Category: Актуални

На 11-12 март в град Шумен се проведе зонално индивидуално първенство за деца, юноши и девойки от 12 до 20 години. Участваха 50 човека от Балчик, Варна, Добрич, Шумен, Белослав и Вълчи дол.

Регламентът на състезанието беше в 6 кръга по 1 час + 30 сек. на всеки ход на състезател. Първите 6 от всяка група се класират за държавното индивидуално първенство.

В групата до 12 години участва Даниил Енчев. Той се представи страхотно, като успя да се класира на 6-то място, което му даде право за участие на държавното индивидуално първенство до 12 години.

В групата до 14 години участва Райчо Милев-Професора. За съжаление загубата му в последния кръг го класира на 7-мо място и го лиши от участие в държавното първенство.

Благодарности на Община Балчик за оказаната финансова помощ за участието на децата на зоналното индивидуално първенство.

Следващото участие на представители от ШК ,,Балчик” е на Даниил Енчев на държавното индивидуално първенство за деца до 12 години. То ще се проведе в град Пловдив през месец април.

Красимир КИРЧЕВ

Коментарите са затворени.