Последно сбогом на Стойка Ангелова Андонова

Mar 18th, 2017 | От | Category: Актуални

Денят е 4 март 2017 г. Слънчев мартенски ден, в който Пенсионерският клуб „Втора младост” е пълен с хора, но не се чува весел смях, няма приятни приказки, нито пък песни.  Клубът е обхванат от тишина. Чува се само тик-такането на стенния часовник, който отмерва времето от 12.00 до 13.00 часа, като броенето в ред 59, 58, 57…Отмерването на времето е в обратен ред не за друго, а за да ни подскаже колко време ни остава в този последен час да сме заедно. Да! Да сме заедно, защото поводът за събирането ни е много тъжен. Заедно сме с едно опечалено семейство, близки, роднини, познати и приятели на СТОЙКА АНГЕЛОВА АНДОНОВА, която завинаги ни напусна на 3 март 2017 г. на 73-годишна възраст.

Мила Стойке, ти бе една от нас като дългогодишен  редовен член на нашия клуб, и като певица от групата за изворен фолклор, и като солистка, и като добра приятелка, ще останеш в сърцата ни! Защото добрите хора не умират. Те оставят след себе си светъл път, диря, по която ние да вървим. С тези думи се простихме с нея и сведохме глави, за да и отдадем последна почит.

А когато часовникът удари последната минута на обратното броене, всички минахме край ковчега ѝ, прошепвайки: „Сбогом, мила! Почивай в мир!”

Почивай в мир – казах и аз, допълвайки, че ще ни липсва доброто човешко отношение, чувството за хумор и усмивката на една дългогодишна наша другарка. Спи спокойно вечния си сън!

После траурното шествие пое към гробищния парк,  за да я изпратим по последния ѝ земен път. За последен път заедно със Стойка и нашия пенсионерски клуб.

Софка ПАНЧЕВА

Председател на ПК „Втора младост”Балчик

Коментарите са затворени.