В ГОДИНАТА НА СЛЪНЦЕТО – С ОПТИМИЗЪМ И ВЯРА В РАЗУМА Членове на СИБ от Балчик домакинстваха среща с Добрич и Шабла

Mar 18th, 2017 | От | Category: Актуални

На 11 март т.г. в ресторант „Лотос” бе проведена пролетна среща на Дружеството на инвалидите от гр. Балчик, с председател  Деспина Маринова. На срещата присъстваха представители на организацията от гр. Добрич и гр. Шабла. Домакините  от Балчик бяха подготвили „за добре дошли” вкусна погача с шарена сол и ръчно изплетена мартеница за всеки гост.

Официални гости на приятелската среща бяха: председателят на Регионалната организация  на Съюза на инвалидите в Добрич Ивайло Митев, координаторът за област Добрич Надежда Димитрова и представител на Комисията за ревизионен контрол Тинка Тодорова. Групата от Шабла бе оглавявана от своя председател Слави Славов. Бяха разменени подаръци, символизиращи пролетта и неугасващата сила на Слънцето, изготвени собственоръчно от членовете на организацията. Ивайло Митев връчи на Деспина Маринова огромна мартеница, сътворена от една от най-възрастните участнички в срещата г-жа Иванка Тонева, която отправи сърдечни поздрави към всички за здраве и благополучие, а на жените – специално написани прочувствени стихове.

Деспина Маринова, която е представила организацията от Балчик на 8-я конгрес на СИБ, проведен от 7 до 9 декември 2016 година, въведе накратко присъстващите в духа на конгресните решения. СИБ е национално представителна неправителствена организация, която има организации в 169 общини в страната. Акцент в неговата работа е сътрудничеството с местните органи за управление, с цел подобряване на публичните услуги за инвалидите. В приветствените си думи към гости и балчиклии тя призова всички към борбеност за постигане на онези мечти, в които се чува гласът на разума и сърцето, както вещае всевиждащото Слънце в 2017 година.

С топли думи към присъстващите се обърна г-жа Иванка Бързакова – общински съветник, член на Бюрото на социалистическата партия. Тя предаде на председателя на организацията в Балчик и плик със сумата от сто лева за общи събития.

И така, както се полага на весел пролетен празник, освен сърдечните поздрави, се извиха кръшни добруджански хора. Завладяващите ритми вляха огън в кръвта и заличиха мисълта за болките в ставите и трудно подвижните нозе. На празник, като на празник! С веселие и настроение!

Илияна ДИМИТРОВА

Коментарите са затворени.