Предложение от “Менса”: Тест за интелигентност на кандидат-депутатите

Mar 18th, 2017 | От | Category: Актуални

“Менса – България” предложи на всички партии и коалиции, които ще участват в изборите на 26 март, да подложат на безплатен тест за интелигентност своите кандидати за Народно събрание, пише Нова телевизия.

Вече стана традиция на всички важни избори от “Менса” да предлагат възможност на кандидатите за управленски постове да се явят на тест за интелигентност, с цел по-добро представяне на личните им качества пред гласоподавателите.

След проведения референдум през месец ноември 2016 г. част от политическия елит на България се обяви в защита на идеята за изцяло мажоритарното избиране на бъдещите народни представители.

“При положение, че разполагаме с единствения тест, който мери правилно интелигентността, се чувстваме задължени да представим тази възможност на кандидатите за народни представители. Единственото условие е кандидатите да се съгласят техните резултати да бъдат обявени публично”, обясняват от „Менса”.

От организацията се надяват повече кандидати да откликнат на поканата, с което да улеснят суверена да направи най-правилния избор на 26 март тази година.

От “Менса” уточняват, че средният резултат на тест, постигнат от журналистите, които са се явили при предишни кампании, е над 115 IQ.

Коментарите са затворени.