За осми път бяха връчени наградите „Общественик на годината“

Mar 13th, 2017 | От | Category: ВАЖНА

20170225_144155За Осма поредна година кметът на Община Балчик г-н Николай Ангелов, председателят на Общинския съвет г-н Илиян Станоев и главният редактор на вестник „Балчишки телеграф” госпожа Маруся Костова връчиха награди на обществено активните личности на Община Балчик, които са с най-големи заслуги за издигане имиджа ѝпрез 2016 година.

За осми пореден път Община Балчик, Общински съвет Балчик и редакцията на вестник „Балчишки телеграф” организираха тържествено събрание на обществениците в Община Балчик, работили през изминалите години с ентусиазъм за своя град и за своята Община, без да търсят възмездие или награда.

Много учители и училищни директори, преподаватели, читалищни дейци на културата и изкуството, на науката, на спорта, десетки хора – от обикновеното познато семейство – до върховете на местната администрация, всекидневно полагат огромни усилия, някои дори и не го осъзнават, в себеотрицанието и саможертвата си да бъдат на високо ниво сред съгражданите си, за техен пример и подражание.

Те всекидневно полагат огромни усилия децата ни, внуците ни, да запазят общественото си достойнство и да го надградят, както това правят всички номинирани в Община Балчик за общественици на годината от 2009 г. до 2016 г.

Общественият живот на един малък, но събуден град, не може да се движи без интелекта, знанията и труда на всички изтъкнати общественици, които будят балчишката общественост и цялата ни нация за един по-добър и по-организиран живот, за опазване постиженията на българската и световна култура, история и спорт, за предаването им в едни надеждни ръце на творци, които са осъзнали смисъла на човешкия живот да се гради, да се твори и да се прави добро.

Номинираните за 2016 г. са:

Атанас  Жечев – земеделски производител; общински съветник; бивш председател на Общински съвет – Балчик; подпомагащ фестивали, форуми и клубната дейност на територията на Община Балчик.
Стоян Георгиев– като председател на Морски клуб-Балчик – с отлично представяне на трансатлантическото състезание arc-2016; общински съветник; земеделски производител; подпомагащ фестивали, форуми и клубната  дейност на територията на общината
Екатерина Димова – състезател по лека атлетика на СКЛА “Черно море 2005” – Балчик
с много национални и международни отличия, за прослава на родния град и България.

Румяна Калчева – дългогодишна хористка в СХ “Черноморски звуци” – Балчик, в състава за популярни песни; с достойно дълъг трудов стаж като главен библиотекар на Общината;национална състезателка по морски спортен многобой в Морски клуб – Балчик
Софка Кръстева – художествен ръководител и основател на народен хор “Текенски напеви” с.Оброчище, който чества 15 години от създаването си; дългогодишен учител по изобразително изкуство; с активна пенсионерска дейност в с.Оброчище.
Семейство Станка и Пенчо Тачеви – с дългогодишен стаж като служители и ръководители в Община Балчик, активисти и инициатори на различни масови мероприятия.
Семейство Атанаска и Димитър Господинови – с дългогодишен стаж в сферата на медицината и банковото дело; ръководещи общински инициативи, читалищни мероприятия в кв.”В.Левски” – Балчик, развиващи активна пенсионерска дейност.
Никола Андонов и Инна Иванова – спортен клуб „Фуриозо”, с треньор Никола Андонов,председател
и основател от 2008 г. на клуб “Фуриозо”, Балчик за кикбокс и муай тай; с достойни награди от национални и международни състезания; с изявена треньорска и педагогическа дейност в клуба.

Инна Иванова – най-изявена спортистка от клуба, с множество отличия, която в момента пътува за Тайланд, за най-престижното азиатско състезание по муай тай, откъдето се надяваме да се върне със заслужена награда.

20170225_144155-1

Оставете коментар