Номинация за „Общественик на годината” – Инна Иванова – състезателка по кик бокс

Feb 18th, 2017 | От | Category: Актуални

Инна Иванова  е родена на най-българската дата – 24 май. Ще навърши тази година 18 години.  Родното ѝ място е Балчик. Тя бе избрана за „Лице на Балчик” преди две години, когато стана известна с първите си големи спортни успех на международни състезания.

Занимава се с кик бокс от преди пет години, от лятото на 2012 г. Получава сребърен медал от българското държавно първенство година след това, което много я стимулира да тренира с още по-големи усилия и ентусиазъм.

Треньор от самото начало ѝ е Никола Андонов, председател на Спортен клуб „Фуриозо” Балчик. Той строго и загрижено следи нейното развитие и успехите в училище, които са съизмерими със спортните ѝ постижения. „Родителите ми и още някои определени хора, които помагат на клуба да се развива, ми помагат и на мен – споделя Инна. Разбира се и нашата Община.

Най-много ценя сребърния ми медал от Европейското първенство по кик бокс в Испания през 2015 г. и златото от Европейското по муай тай през 2016 г.

През 2016 г. станах първа и на държавното състезание по кик бокс, след това станах втора на друго държавно съзтезание по кик бокс и първа на Европейско по муай тай в Румъния.”

Само преди дни Инна Иванова спечели златно отличие от Държавното първенство на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай /БККБМТ/.

Още от миналата година Инна Иванова желае да победи шуменката Полина Галинова при жените в категория до 60 кг. Успява тази година в Нова Загора на 5 февруари и сега са квит.

През 2017 г. Инна Иванова като първа на Държавното първенство по муай тай ѝ предстои спортен лагер, който е подготовка за Световното първенство по муай тай в Тайланд през месец март.Тя е избрана да бъде част от националния отбор, който ще представи България.

Пожелаваме ѝ здраве и успехи от сърце.

Маруся КОСТОВА

Коментарите са затворени.