ЯХТАТА НА МОРСКИ КЛУБ – БАЛЧИК ЧЕТВЪРТА В СВОЯ КЛАС НА ARC`2016

Jan 29th, 2017 | От | Category: Актуални

Само след седмица ще завърши приключението ARC`2016. В голямата атлантическа регата за ветроходи през настоящата година взеха участие 212 яхти с 31 национални флага. От тях три български екипажа регистрираха участие в престижното състезание. Катамаранът „Агалина”, с капитан Стефан Акрабов, яхтата Blue Magic,  с капитан Никола Попов – наречена от българските морски сайтове „… лодката на Морския клуб – Балчик”  и втори варненски екипаж на Oginev с капитан Павлин Надворни.

Радостната новина е, че на 10 декември в 00:.41 UTC   /02:41 ч. българско време/ яхтата  Blue Magic пресече финалната линия в Сейнт Луша. Дистанцията бе преодоляна за 19 денонощия 11 часа и 56 минути, което отрежда 4-то място в клас Racing C, в който са регистрирани 13 участника и 14-то сред заявените във Racing-флотилията 31 екипажа. „Магиите” са 80-та по ред финиширала яхта от 212 стартирали в Трансатлантическото ветроходно рали ARC 2016 на 20 ноември от Лас Палмас./ Nautica.bg/

В предишния си брой вестник „Балчишки телеграф” публикува съобщението за успешния финал на „Агалина” още на 5 декември, заел престижното второ място в клас Multihulles, в който многокорпусните яхти са общо 29. В този екипаж участва балчиклията Николай Ангелов Николов, който първоначално бе в състава на Blue Magic.

В следващия брой нашите читатели могат да се запознаят с Николай, който обеща да отговори на няколко въпроса на вестника. А веднага след Коледните и Новогодишни празници ще ви срещнем с екипажа на нашата яхта – яхтата на МК – Балчик: Никола Попов, Стоян Георгиев и Станислав Петков.  Няма съмнение, че разказите от първо лице ще бъдат вълнуващи и интересни. Ще се постараем да илюстрираме презокеанския поход на тези смелчаци с достатъчно снимки и отзиви за пътя на мечтата, станала реалност, за няколко български мъже.

Илияна ДИМИТРОВА

Коментарите са затворени.