НОВ УСПЕХ на ученици от Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски”Добрич, сред които е и ученик от Балчик

Jan 29th, 2017 | От | Category: Актуални

В 4-то национално ученическо състезание по банкиране, организирано от Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността и от катедра „Финанси и кредит” при Стопанска академия „Димитър А. Ценов”,взе участие група ученици от Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски”. В тазгодишното издание на средношколската надпревара, която бе под надслов „Моят първи бизнес кредит”, участваха 230 ученици от 29 училища в страната, водени от 31 учители.

В организацията бяха ангажирани 46 студенти-ментори на участващите отбори, 12 докторанти от катедрата, над 20 преподаватели, както и ръководители и експерти от 5 банкови институции.

Всеки от участващите 46 отбора бе сформиран от по 5 ученици от различни училища. Отборите бяха групирани в 5 състезателни направления, където се изискваше разработване на предприемачески идеи и кредитни обосновки на проекти, търсещи банково финансиране. Ангажимент към състезанието имаха пет търговски банки, които чрез свои кредитни консултанти и ръководители на клонове и финансови центрове, даваха ценни съвети на младите кандидат-финансисти и банкери. Участниците бяха разпределени в компютърните аудитории на Академията, с осигурени файлове с изходни данни за заданието и макет за презентациите, отборите работиха по зададените казуси, подпомагани от своите ментори, в лицето на изявени студенти от специалност „Финанси” и от кредитни консултанти от банките. Пред журита по съответните направления учениците представиха отборно проектните си идеи, предложения и кредитни обосновки.

На церемония по обявяване на резултатите бяха наградени класиралите се на първите места при индивидуалното представяне и в отборната надпревара във всяко от петте направления.

В индивидуалната надпревара в направление „Бизнес кредитиране“, с партньор – Банка ДСК ЕАД, комисията присъди две първи места, едно от които зае Георги Георгиев – 12 б клас от ФСГ – Добрич.

В направление „Проектно финансиране“, с партньор – Райфайзенбанк ЕАД, класиран на първо място по лидерски качества, финансова грамотност и презентационни умения е Виктор Венциславов Господинов от 11 а клас, родом от град Балчик, ученик от 11 а клас, със специалност „Застраховане и социално осигуряване“ . Той е от онези ученици, които отдават всичко от себе си, за да покажат своите блестящи теоретични знания, предприемачески и презентационни умения. С лекота  изнесе почти цялата презентация, с цел да защити интересите на екипа, и да представи, и наложи бизнес идеята си /имайки предвид, че съотборниците му бяха от 12 клас/.

Победител в  направление „Европейско финансиране” стана отборът с партньор – Общинска банка АД. Участник в този отбор е Момчил Веселинов Колев от 12 г клас.

Представителите на ФСГ „Васил Левски“ се потопиха в академичната атмосфера, представиха се по начин, по който да докажат, че те са най-добрите от най-добрите. Достойно изложиха своите бизнес идеи, показвайки лидерски качества, великолепни презентационни умения, подкрепени от отлично усвоени теоретични знания, за което бяха отличени с много награди. Учениците получиха и сертификати за участие, които им дават правото да кандидатстват за студенти в Стопанска академия и да бъдат записани по първа желана специалност и форма на обучение.

Миглена ЛАЗАРОВА

Коментарите са затворени.