Десетте най-добри спортисти на СКЛА „Черно море 2005” за 2016 г.

Jan 29th, 2017 | От | Category: Актуални

Тайната на триумфа се крие в постоянството, и то с устойчиви темпове, където всичко е подчинено в името на победата.Там, където “Само силните оцеляват”- девизът на нашите състезатели от СКЛА” Черно море- 2005″ – Балчик, с президент г-жа Десислава Андреева ѝ треньори Андриан Андреев и Здравко Пламенов Димитров, които отново разкриха тайната на силата на човешкия дух. Този път той се прояви в единадесетото издание на избора „Десетте най-изявени атлети”. През 2016 г. атлетите на Балчик донесоха голяма спортна слава и авторитет за нашия град, завоювайки 57 медала  /21 златни, 22 сребърни, 14 бронзови медала/, класиране в челната шестица на България и високи отличия в чужбина.
На този ежегоден празник на спортната атлетическа номинация, превърнал се в култов за нашия град, присъстваха традиционно кметът на Община Балчик- г-н Николай Ангелов със своята съпруга д-р Румяна Малчева Ангелова, общинският съветник г- жа Иванка Бързакова, възторжената публика от просълзени майки, дядовци, баби, млади лели и притихнали бащи. Салонът на балчишкото читалище “Васил Левски”бе претъпкан.

По утвърдена традиция йерей Тодор Тошев отслужи благодарствена молитва за благоденствието на този преуспяващ наш спортен клуб – СКЛА „Черно море 2005”. Младите водещи Николета Стойкова и Преслав Вълев ни запознаха увлекателно с разнообразието на проведените спортни изяви, за които обстойно и развълнувано г- жа Десислава Андреева, председател на клуба, доразказа. Тя изтъкна усърдието на атлетите и техните треньори, лишенията и препятствията, които са преодолели, и благодарността най-вече за персоналната помощ на нашия кмет, за физкултурния салон, даден за тренировки от г-жа Румяна Петрова, директор на ОУ “Антим I” Балчик, невидимия за останалите труд на нежната и красива д-р Цветелина Дончева, за двамата всераздаващи се треньори, благодарствените думи от състезателите, казани за тях по микрофона, често с приглушен глас, но с много признателност.
Препълнената и прехласната от възторг зала избухна с детско изумление, когато на сцената се явиха тези над сто наши деца, племенници, внуци, наши талантливи атлети, проявили се в спорта наши съграждани – за последните десет години.

Тази година за приятели на клуба бяха обявени и наградени с плакет: Емил Тодоров- председател на местната детско- юношеска футболна школа, гостите ни от Молдова, дошли да тренират на нашия полигон за хвърляния за подготовката си за Олимпийските игри в Бразилия: Марина Никишенко, Сергей Маргиев и техния треньор Сослан Маргиев.
Отново на преден план се откроиха участията,  резултатите,  постигнати на националните първенства, различните турнири, мемориалът ” Огнян Илиев”, балканският шампионат в Питеще- Румъния, в Болу- Турция. Разбира се ѝ националният рекорд, поставен от балчиклията за момчета до 16 г.- Валентин Андреев – 71.82 м.
За да стигнем до финала ѝ благодарим на техния изпълнен с емоция, съзнателен ѝ упорит труд, нека посочим номинациите:

№ 1 е Айхан Бесим Апти /награден за пореден път от балчишкия кмет/

№ 2- Валентин Андреев

№ 3- Екатерина Димова

№ 4- Живко Господинов

№ 5- Здравко Димитров

№ 6- Никола Колев

№ 7- Мария- Магдалена Абрашева

№ 8- Никола Янъков

№ 9- Валентин Янев

№ 10- Невал Рамиева Ремзиева.

Балчишките лекоатлети отново ще ни зарадват /всички сме убедени в това/, щом се завърнат от Добрич, когато от 31. 01. 2017 г. до 4. 02. 2017 г. ще се проведе Националният шампионат за всички възрасти в зала. Националният шампионат по зимни хвърляния на 25 и 26 февруари 2017 г. ще бъде за втори път в нашия град Балчик, както и утвърденият вече, пети по ред, Турнир по хвърляния “Дионисополис” на 14 май 2017 г.

Всички тези атлетически състезания са нужни, за да могат нашите състезатели да доказват и отстояват себе си, независимо как ги възприемат околните, като доказват златното правило: ” Здрав дух в здраво тяло”, да сверяват часовниците на своя талант с предоставените им условия, с умението да ни доставят отново ѝ отново радост с успехите, тъй необходими в днешно време.

Георги ЙОВЧЕВ

Коментарите са затворени.