ЖИВОПИС И СКУЛПТУРА НА АНГЕЛ АНГЕЛОВ – АСПЕР В ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ В БАЛЧИК

Jan 29th, 2017 | От | Category: Актуални

На 15 юли – петък от 18.00 ч. се откри изложба: живопис и скулптура на Ангел Ангелов – Еспер. За автора това е тринадесета самостоятелна изложба. На нея той представи малка пластика – скулптурни групи, митологични и литературни герои, светци. Живописта е предимно на морска тематика в техниката на маслото и акварела.

Ангел Ангелов по професия е борден инженер от Морската авиация. Роден е през 1951 г. в Провадия. През 1971 г. кандидатства в Художествената академия, но любовта му към авиацията се оказва по-силна. През 1974 г. завършва тримесечен курс при известния варненски скулптор Христо Боев. По време на 21-годишната си служба участва в пет изложби. След уволнението си от флота продължава да изработва малки пластики, но сменя материала от дърво с бронз и камък.

Ангел Ангелов е член на „Сдружението на варненските художници” и на Клуба на творците при Общински съвет СООЗР, гр. Варна. Има зад гъба си 23 участия в колективни изложби и биеналета, включително в галерия „Шипка 6” и в Биенале на малките форми в Плевен през 2010 г. Последното му участие е в Националния конкурс „Диря в морето”, където печели трета награда. Негови творби са притежание на галерии в страната, а също така в САЩ, Русия, колекционери и частни лица. Живее, работи и твори във Варна.

Исторически музей Балчик

Коментарите са затворени.