Още едно хубаво представяне на гр. Балчик на национално ниво – София, 20.11.2016

Dec 5th, 2016 | От | Category: ДРУГИ

%d1%80%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%bd-%d0%bb%d1%8e%d0%bb%d0%b8%d0%bd-%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%ba-%d0%be%d1%82-%d0%b1%d0%b0%d0%bb%d1%87%d0%b8%d0%ba-%d1%81Балчишкият спортен клуб „Здравец” се върна от София,  където спортистките от третата възраст участваха в 12-тия пореден „Празник на спорта, здравето и дълголетието”. И за пореден път СК „Здравец” доказа своята лидерска позиция в спортните организации на възрастните хора. Съставът беше сред най-хубавите на зоналния преглед в Балчик, на държавния  в Димитровград и на заключителния празник в София.

Балчишкият клуб откри Празника на спорта в София, защото организаторите бяха решили  да започнат с най-добрите групи. Нашата композиция „Пробуждане” получи много аплодисменти от публиката по време на изпълнението и много поздрави след него. Ние сме благодарни от цялото си сърце за този голям успех на нашата методистка Димка Малева. Мотото на клуба тази година е „Спортуваме на въздух и в морска вода на пук на възрастта” и то отразява напълно отдадеността на спортистките към спортната програма. Всичко това дължим на личната всеотдайност на методистката Димка Малева и помощта от община Балчик, в лицето на кмета Николай Ангелов, за което му благодарим от сърце и го уверяваме, че добре ще представим Белия град и на други прегледи и празници.

Празникът беше под патронажа на община София – този път в спортната зала на спортен комплекс „Триадица” в Горна Баня. Подчертаваме името на Нели Ковачева, заместник-председател на Българската асоциация „Спорт за здраве” (БАСЗ), която добре организира този пореден празник на пенсионерите-спортисти от цяла България. Броят на участниците не беше голям –  само 16 спортни клуба. За съжаление не пристигна спортен клуб „Калина” от Варна, който много добре представи своята композиция на държавния конкурс в Димитровград на 15.10.2016. Клубовете от Балчик-Кранево, един от съставите на Шумен и клубът на домакините (Люлин) се срещнаха преди празника на обща вечеря. Имахме възможността да се запознаем и да се повеселим заедно.

Както винаги, имаше и почетни гости на празника: Цветан Минков – Председател на Съюза на пенсионерите  2004, Десислава Илиева – Генерален секретар на българска асоциация „Спорт за всички”, Лили Рашева – главен редактор на вестник „Втора младост”, проф. Даскалова, Дора Овчарова от Института по обществено хранене и Надежда Касабова –секретар на Съюза на пенсионерите 2004.

Всички клубове получиха диплом за участие. Най-добрите три от тях получиха плакети – ние сме сред тях. Само три общини,  в лицето на кметовете си, получиха специални плакети, между които е балчишкият  кмет Николай Ангелов.

Много пъти вече обръщам вниманието си към факта, че Балчик е едно уникално място. Това малко градче няма толкова важни древни археологически обекти  както например Римския амфитеатър в Пловдив, Кибела все още не е известна достатъчно, обаче Балчик е много привлекателен за много хора. Тук се раждат или често идват талантливи хора, предимно художници. Самото място сякаш пробужда хората за творчество. Градът се слави с прекрасен хор „Черноморски звуци” с ръководител Валентина Георгиева и други хорове при пенсионерските клубове и читалища,  танцовите състави на НЧ „Васил Левски 1959” Балчик, с худ.р-л Галина Гавраилова, художествената студия на Валентин Шалтев, фестивалите „Светът в детските длани”с директор Светлана Атанасова, „Българско наследство”с директор Маруся Костова, спортен клуб „Здравец” с методик Димка Малева и други колективи. Всеки път, когато се връщам от някакво пътуване, казвам на себе си „Аз съм толкова щастлива, че живея тук!”

Людмила ПЕТРОВА

Оставете коментар