Пенсионерите обичат екскурзиите

Dec 5th, 2016 | От | Category: В РЕГИОНА

p1160185Разнообразна е дейността на пенсионерите от Клуб № 1Балчик, с новия си председател Иванка Велева, която продължава традициите в организационната работа, заложени от дългогодишния председател Христина Сивкова.

Проведена е през миналата година екскурзия под надслов „Красотите на нашето Южно Черноморие”, а след това последва еднодневна екскурзия – излет до обекти от Северното Черноморие. Всички говорят за прословутия  Мидарник край село Българево. Пенсионерите от клуба също са го видели отвисоко. През есента, когато туристите са малко, спокойно може да се види всичко, направено от човешката ръка и ум. Ястията, приготвени от миди от мидената ферма, са вкусни и привличат много кулинарни ценители.

Нос Калиакра е познат, но пак е било приятно на всички от клуб № 1 да посетят този географски феномен и историческа забележителност.  Мнозина знаеха, а други за първи път чуха легендата за 40-те български девойки, които сплели косите си и се хвърлили в бурното море, за да не бъдат потурчени. В параклиса на нос Калиакра загоряха свещички и от балчишките пенсионери.

В Туристическия комплекс „Русалка” не успели да влязат, споделя Христина Сивкова, тъй като собственикът отсъствал и охраната не пускала никого.

Посещението в Дома за хора с психически увреждания е било много тъжно. Пенсионерите им подарили дрехи, с което да облекчат бита им. А колко ценно е здравето е мисълта, която не бива да ни напуска. Настроението на клуба се възстановява по време на срещата с други пенсионери – техните отдавнашни приятели от с.Българево. В обширния българевски клуб – сърцата се разтварят като цвят, за поздравления, за раздумки, за размяна на подаръци, за много песни и от двата клуба.

Ето, това е начинът за разнообразяване на сивото пенсионерско ежедневие – е мнението на Иванка Велева, председател на Клуб № 1 , на Христина Сивкова, почетен председател на Клуб № 1 и на цялото ръководство.

/Б.Т./

 

Оставете коментар