15 медала – седем от които златни!

Nov 25th, 2016 | От | Category: В РЕГИОНА

8

Финална снимка от Мемориала „Огнян Илиев”, където отличното представяне на балчишките атлети бе особено голяма гордост за треньора Андреян Андреев, който е бил ученик на покойния Огнян Илиев и посвещава всички успехи на своите възпитаници на паметта на учителя си. Фото: СКЛА „Черно море 2005” Балчик

 

 

 

Повече от отлично приключи провелият се на 1 ноември 2016 г. в гр.Варна IV турнир “Мемориал Огнян Илиев” за балчишките атлети. 27 състезатели от всички възрасти взеха участие в състезанието, водени от двамата ни треньори , Андриан Андреев и Здравко Димитров. Спечелените медали,  които се добавят към актива на СКЛА”ЧЕРНО МОРЕ – 2005″ са общо 15 , като 7 от тях са златни ,3 сребърни и 5 бронзови.
Най-малките момичета до 14 год, които хвърляха нетрадиционния 2-кг. уред , заеха и трите места на почетната стълбичка ,като Николета Стойкова стана първа, Велина Матеева се нареди втора, а третото място бе за Христиана Димитрова.

При момчетата до 16 год. явен фаворит бе отново Валентин Андреев, който си извоюва 2 златни медала в дисциплините хвърляне на чук и мятане на диск. Никола Янъков си спечели бронзовото отличие при хвърлянето на чук. При юношите младша възраст с две отличия завърши и Никола Колев, който в дисциплината мятане на диск стана първи , а в хвърлянето на чук – втори. Валентин Янев се нареди трети в хвърлянето на чук. Екатерина Димова също си тръгна с два медала, като при девойки старша възраст в дисциплината „ хвърляне на чук” стана първа , а в мятането на диск – трета.
Единственият ни представител при юноши старша възраст, Живко Господинов,  донесе особена радост на себе си и на отбора, спечелвайки златното отличие в дисциплината „хвърляне на чук”. В същата дисциплина, но при мъжете, стълбичката отново беше окупирана само от балчиклии, като първото място бе за Айхан Апти, сребърен медалист стана Здравко Димитров, а бронзовото отличие бе за Даниел Джахани.
Дотук изброените медалисти се справиха повече от отлично , но няма как да не похвалим и отличното представяне на останалите ни състезатели.  Всеки един от вас, тръгвайки на състезание с ясната мисъл за победа и раздавайки своите възможности докрай, е вече шампион в нашите очи, независимо от мястото, което сте заели.
Едно огромно БЛАГОДАРИМ към всички Вас и не забравяйте, че винаги САМО СИЛНИТЕ ОЦЕЛЯВАТ.

Десислава АНДРЕЕВА

Председател на СКЛА „Черно море 2005” Балчик

9

 

 

 

Първите медали на турнира заслужиха трите момичета от Балчик – Николета Стойкова, Велина Матеева и Христиана димитрова, които развяха българския трибагреник и знамето на Община Балчик, заедно с треньора си Андреян Андреев. Фото: СКЛА „Черно море 2005” Балчик

Оставете коментар