Ловното стопанство в Балчик е начело на класацията за трофеи от муфлон

Nov 5th, 2016 | От | Category: В РЕГИОНА

untitledЛовни стопанства към Североизточно държавно предприятие държат челната тройка в класацията за трофеи от муфлон за последните пет години. Впечатляващите трофеи са с внушителната средна дължина от над 90 см. Два от тях са отстреляни в ДЛС „Балчик“ и са получили оценки от 235 и 226,9 точки и златни медали. Третият трофей е добит в ДЛС „Паламара“ и е с оценка от 232,80 точки.
Месец преди откриването на лова на диви свине стартира сезонът за трофеен лов на благороден елен, който е емблематичен за организирания ловен туризъм в България. До момента в ловните стопанства към Североизточното държавно предприятие са отстреляни 33 благородни елена като трофеите на 12 от тях са получили златни медали, 10 са отличени със сребърен, а 4 – с бронзов медал. Три са селекционен отстрел и не подлежат на оценка, а четири очакват изтичането на срока, след който ще бъдат оценени.
Приходите от ловния туризъм, които СИДП отчита от началото на годината, са в размер на 547 732 лв., като близо 256 000 лв. са постъпили само през септември.
До края на активния ловен сезон остават още три месеца. От Североизточво държавно предприятие пожелават наслука на ловците и апелират да се спазват правила за безопасност и за провеждане на ловните излети в съответствие със законовите изисквания.

 

Оставете коментар