Започна есенно-пролетното зацветяване в Ботаническата градина

Nov 5th, 2016 | От | Category: В РЕГИОНА

dsc_0937aВ средата на месец октомври започна есенно-пролетното зацветяване, съобщиха от Университетската ботаническа градина в Балчик.
Пролетта на 2017 г. ще зарадва и oчарова посетителите на градината с обогатена колекция от луковични растения. Богатото разнообразие от цветове и форми на тези обичани цветя в “Парада на лалетата” ще може да се види от началото на месец март и ще продължи до началото на месец май.
В Университетската ботаническа градина в Балчик напролет ще разцъфтят над 34 000 лалета, съобщава ландшафтният архитект Марина Върбанова. По думите й в парка вече е започнало есенно-пролетното зацветяване с обогатена колекция от луковични растения.
По-многобройна е групата на лилиецветните лалета, които достигат на височина до 50 сантиметра, а чашките им са с извити върхове навън. Лалетата от клас “Триумф” ще обагрят градината в розово, оранжево, пурпурно. Сред най-атрактивните ще бъдат черните лалета, представени от новия сорт “Пол Шерер”.
Есенно-пролетното зацветяване ще представи разнообразни сортове теменужки (Viola x wittrockiana, Viola cornuta) – над 45 сорта, незабравки (Myosotis sp.), плюскавиче (Silene sp.), шибой (Cheiranthus sp.). Място в цветните фигури ще намерят и много други видове и сортове луковични растения – анемоне (Anemone sp.), минзухар (Crocus sp.), фритилария (Fritillaria sp.), зюмбюл (Hyacinthus sp.)  кукувиче грозде (Muscari sp.), нарцис (Narcissus sp.),  синчец (Scilla sp.) и др.  НДТ

Оставете коментар