Полицейски новини

Nov 5th, 2016 | От | Category: справочник

„Опасен” куфар на площада

На 20 октомври, около 13:00 часа е получено съобщение за изоставен куфар в района на пл. „21-ви Септември” в град Балчик. На място са изпратени полицейски екипи за отцепване на местопроизшествието до пристигане на служители на отдел ПБТ при СОБТ град Варна. Около 15:35 часа е извършен контролиран взрив на куфара. Не са установени взривни вещества, открити са стари дрехи, дамски обувки и чанти. По случая се извършва проверка.

Няма нарушаване на обществения ред

Неизвестни стреляха по сградата на Бърза помощ в Балчик между 1.00 и 3.00 часа сутринта на 10 октомври. Това съобщава на областните медии д-р Валентин Вълев от Балчик. По думите му, дежурният лекарски екип е чул три изстрела, а следите от обгаряне по сградата са две и са били само на 10-15 см от прозорците. Д-р Вълев заявява, че през нощта е имало фалшиви сигнали, което често се е случвало и преди. На смяна в злополучната нощ е била д-р Яна Дочева, която разказва, че всичко се случило около 2 часа.

Областна дирекция «Полиция» в Добрич официално заявява, че твърденията в медиите за възпроизведени три изстрела по сградата на филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в Балчик не отговаря на истината. В прессъобщението на полицията, се казва, че от направените два огледа – през нощта и през деня, става категорично ясно, че не са произвеждани изстрели по сградата от газово, огнестрелно или друго оръжие. Категорично липсвали данни за нарушаване на обществения ред в района на Балчик от такова естество, заявяват от полицията.

Не спират на стоп палка!

На 17 и 18 октомври е проведена полицейска акция  от служители на ОД МВР Добрич, ОД МВР Варна, ОД МВР Русе, РУ МВР Албена и Първо РУ МВР Добрич, при която на 17 октомври, около 17:20 часа на главен път I-9 в района на с. Кранево, служители на РУ МВР Албена подават сигнал със стоп палка на лек автомобил „Сеат” с добричка регистрация. Водачът на автомобила не се подчинява на полицейското разпореждане и продължава движението си. На около 2 км. в посока к.к. „Златни Пясъци” автомобилът е спрян. Установени са водачът М.Ж. (36 г.) и спътничка Д.Н. (23 г.), и двамата от град Добрич. В хода на проверката са открити наркотични вещества.

Стая – лаборатория в с.Кранево

На 18 октомври, около 14:45 часа са извършени процесуално следствени действия  в хотелска стая, намираща се на ул. „Чайка” в с. Кранево, общ. Добрич, обитавана от 23-годишната Д.Н. и криминално проявения М.Ж. (36 г). При извършеното претърсване и изземване е установено, че стаята е ползвана като лаборатория за производство на синтетични наркотични вещества. Иззети са бяло прахообразно вещество с тегло 0,2 грама, реагиращо на метаамфетамин, електронна везна, термометър, стъклени колби и фунии. Иззети са прекурсори, различни видове прахообразни вещества и течности бутилирани в съдове.

Започнаха кражбите на дърва

На 18 октомври, около 17:35 часа в с. Оброчище, обл. Добрич служители на РУ МВР Албена извършват проверка на две ППС. В хода на проверката в каруците са установени по 0,5 пространствени кубични метра дърва за огрев от вида „меше”. Същите са обект на кражба от сечище в землището на с. Църква, общ. Балчик, собственост на ДЛС Балчик. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани С.Н. (33 г.) и криминално проявения Д.Н. (31 г.), и двамата от с.

Оброчище, общ. Балчик. Работата по двата случая продължава.

Има ли още неоткрднати проводници? Има – в с.Българево!

На 12 октомври, около 07:15 часа е получено съобщение за извършена кражба в землището на с. Българево, общ. Каварна. Установено е, че неизвестен извършител е извършил кражба на 320 метра меден ел проводник от две междустълбия в селото. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

А заваръчен апарат?

На 7 октомври, около 14:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Българево, общ.Каварна. Установено е, че неизвестен извършител е проникнал в незаключено гаражно помещение. По данни на тъжителя е извършена кражба на самоделен заваръчен апарат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

Пожар в Сенокос

На 10 октомври, около 03:50 часа е получено съобщение за пожар в стопански двор на територията на с. Сенокос, общ. Балчик. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 07:20 часа тази сутрин. Вследствие на пожара е унищожен сеновал ведно с 500 броя бали фураж. Причината за възникването на инцидента е в процес на изясняване.

Криминално проявен бяга от полицейски патрул

На 7 октомври, около 00:35 часа в с. Оброчище, общ.Балчик, автопатрул подава сигнал със стоп палка на лек автомобил „Ауди”, като водачът не се подчинява и продължава движението си посока град Добрич. След проведени оперативно- издирвателни мероприятия, МПС е установено изоставено на черен път в землището на с. Църква. РУ МВР Албена установяват кой е водачът на автомобила. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявеният Д.А. (32 г.) от с. Сенокос, общ. Балчик. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че регистрационните табели на автомобила са издадени за лек автомобил „ВАЗ”. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

 

 

Оставете коментар