Правителството и общините подписаха двугодишно споразумение

Nov 5th, 2016 | От | Category: ДРУГИ

20161007_164307Двугодишно споразумение за сътрудничество подписаха министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България Даниел Панов. Това стана по време на Юбилейната пленарна сесия на 11-та Годишна среща на местните власти, която се проведе в к.к. „Албена” от 6 до 8 октомври.

Приоритетните направления за сътрудничество в Споразумението са свързани с подобряване на средата и условията за ефективно управление на местните финанси, обсъждане на предложения за разширяване на собствената приходна база на общините, съвместни мерки за постепенно намаляване на финансово неосигурените общински отговорност, както и мерки за превенция и управление на риска от финансови корекции по европейските проекти.

Двете страни се ангажират и в общи действия за ускорено въвеждане на електронни услуги, както за продължаване на процеса на деинституционализация на уязвими социални групи, апробиране на подходящи модели за интеграция за бежанци с уреден статут и др.

За да бъдат постигнати прозрачни резултати по Споразумението, Министерски съвет и НСОРБ ще изготвят работен план за изпълнението му.

НДТ

 

Оставете коментар