Новини от полицията

Oct 10th, 2016 | От | Category: ДРУГИ

полицияВзлом-кражба няма

На 30 септември, около 09:00 часа е получено съобщение за взломена входна врата на заведение за бързо хранене находящо се в ж.к. „Балик” в град Балчик. Установено е, че за времето от 21:15 часа на 29 септември до 08:50 часа на 30 септември, неизвестен извършител е взломил входната врата на обекта. По данни на тъжителя няма извършена кражба . По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

Кражба на метали в с.Оброчище

На 28 септември, в 11:10 часа, в РУ Албена е получен сигнал от Л.Ш., на 29 г. от с. Оброчище, за това, че за времето от 21.09. до 11:00 часа на 28.09.2016г. от двор на стопанска постройка в землището на с. Оброчище е извършил кражба на метални предмети – тръби, оградна решетка, корита за вода и хранилки за животни.  Образувано е досъдебно производство.

ПТП край с.Соколово

На 26 септември, в 07:05 часа, от служители на  РУ Балчик е посетено възникнало ПТП на пътя с. Соколово  – гр. Добрич. Установено е, че водача на лек автомобил  ”Опел”, с ТХ регистрация – И.И., на 18 г. от гр.Добрич, притежаваща СУМПС от два месеца поради движение с несъобразена скорост губи контрол над автомобила и се преобръща в ляво по посоката си на движение, извън пътното платно. Изпробвана с техническо средство за наличие на алкохол, като индикацията отчита  0,59 промила в издишания въздух, взета кръвна проба за химически анализ. Настанена в МБАЛ Добрич с фрактура на два шийни прешлена, без опасност за живота. По случая  е образувано досъдебно производство.

Полицейска проверка в Оброчище

На 19 септември, около 12:15 часа в с. Оброчище, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Сеат”, с добричка регистрация, управляван от И.И. (46 г.) от с. Оброчище. При извършена проверка в информационните масиви на МВР е установено, че на водача му е наложено наказание лишаване от право да управлява МПС. С полицейска мярка за срок от 24 часа И.И. е задържан в РУ МВР Албена. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Пътно произшествие на ул.”Струма” в Балчик

На 25 септември, около 22:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Струма” в град Балчик. На място е установено, че лек автомобил „Алфа”, с добричка регистрация, се е блъснал в търговски обект. При извършената проверка с техническо средство за употреба на алкохол, цифровата индикация отчита наличието на 2,32 промила в издишания от водача въздух. От настъпилото ПТП са пострадали водачът на автомобила С.В. (32 г.) от град Балчик, който е с натъртвания и пътникът в автомобила В.Н. (30 г.) от град Балчик, който е с фрактура на три ребра. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

ПТП до с.Стражица

На 23 септември, около 06:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път I-9, преди разклона за с. Стражица, общ. Балчик. На място е установено, че лек автомобил „Опел”, с добричка регистрация, управляван от И.И. (23 г.) от град Добрич, поради движение с несъобразена скорост, напуска пътното платно и се преобръща в крайпътна нива. Вследствие на инцидента е пострадал водачът, който е настанен в МБАЛ „Св. Ана” в град Варна, с хематом на главата, травма на бяло дроб и повърхностни рани, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

 

 

 

 

Оставете коментар