Балет под открито небе в Двореца – Балчик

Aug 29th, 2016 | От | Category: В РЕГИОНА

13933138_1079522012085552_1369955008_nБалетът “Дон Кихот” бе представен под открито небе в “Двореца” – Балчик. Хореографията на постановката е дело на заслужилия артист на Русия Сергей Бобров. В продължение на 20 години той е бил водещ солист на Болшой театър в Москва, а сега е артистичен директор на Държавния театър за опера и балет в Красноярск, Русия и главен балетмайстор на Държавна опера – Варна.

В спектакъла участват водещи балетисти от Красноярск и Варна. Диригент е Вилиана Вълчева, художник Кристина Фьодорова.

“Дон Кихот” е един от най-популярните балети, които се играят във всички театри по света. Интересът към него се дължи както на познатия сюжет от прочутия роман на Мигел де Сервантес, така и на темпераментната, весела и завладяваща музика на Лудвиг Минкус.

“Дон Кихот”е много специално балетно произведение, което не следва буквално романа на Сервантес, не остава статично и непрекъснато се развива, казва режисьорът Сергей Бобров.

Това е вторият спектакъл на открито, организиран от културен център “Двореца” и Варненската опера. През юли в архитектурно-парковия комплекс беше представен мюзикълът “Йосиф и фантастичната му пъстра дреха”.

Оставете коментар