Летни криминалета

Aug 24th, 2016 | От | Category: седмичен хороскоп

zx450y250_2721748Кражба на 7 тона ечемик

На 27 юли, около 19:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от стопанска постройка, находящ се в с. Гурково, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом неизвестен извършител е проникнал в хале. По данни на тъжителя е извършена кражба на около 7 тона ечемик и неустановено към момента количество рапица. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

ПТП на пътя Балчик-Каварна

На 1 юли е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път I-9 по пътя от град Балчик посока град Каварна. На място е установен лек автомобил „Опел”, обърнат по таван в земеделска нива. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,36 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан В.П. (37г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Кражба от паркинг в Балчик

На 1 юли е получено съобщение за извършена кражба от неохраняем паркинг в град Балчик. Установено е, че за времето от 12:00 часа до 15:30 часа неизвестен извършител е проникнал през незаключена врата в лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. По данни на тъжителя е извършена кражба на CD плеър, мобилен телефон и зарядно устройство. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

Кражба от паркинг в Кранево

На 1 юли е получено съобщение за извършена кражба от неохраняем паркинг на територията на с. Кранево, общ. Балчик. Установено е, че чрез използване на техническо средство, неизвестен извършител е проникнал в лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари и два броя дебитни карти. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

Кражба на плажа

На 1 юли е получено съобщение за извършена кражба от плажната ивица на град Шабла. Установено е, че за времето от 15 юни до 1 юли т.г. неизвестен извършител е извършил кражба на рибарска лодка 4 метра оставена без надзор на плажната ивица. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Шабла.

Интерес на крадците към фотокамери

На 2 юли, около 21:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот в град Балчик. Установено е, че за времето от 18:30 часа до 21:10 часа на същата дата неизвестен извършител е проникнал през прозорец във вилата. По данни на тъжителя е извършена кражба на 3 броя преносими компютри, фотокамера и два броя обективи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

ПТП на завоите преди Кранево

На 2 юли, около 09:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на завоите преди с. Кранево, общ. Балчик. Установено е, че неправоспособният водач Д.С. (18 г.) от с. Соколово, общ. Балчик , водач на лек автомобил „Сеат”, поради движение с несъобразена скорост се удря в мантинела и навлиза в стръмна залесена част извън пътя. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,02 промила в издишания от водача въздух. Водачът е настанен в болница с комплексна травма – натъртвания и охлузни рани, без опасност за живота. По случая е съставен АУАН по ЗДвП.

Метамфетамини на Балчишка територия

На 30 юни, 23:30 часа във връзка с провеждане на СПО срещу употребата и разпространението на наркотични вещества на територията на РУ Албена, при проверки са установени 2 лица, съхраняващи наркотични вещества. По случаите са образувани две бързи досъдебни производства срещу лицата: Р.М., на 15 г. от гр. Балчик, в който са открити 7 бр. полиетиленови пликчета с бяло вещество в неправилна форма и 1 бр. полиетиленово пликче с 2 бр. жълти хапчета с общо тегло 3,6 гр., реагиращо на метамфетамин; В.А., на 35 г. от с. Оброчище, в който са открити 1 бр. полиетиленово пликче с бяло вещество в неправилна форма и 4 бр. хапчета /1 жълто и 3 зелени/ , с общо тегло 2,4 гр., реагиращи на метамфетамин. По случаите са образувани бързи досъдебни производства по описа на РУ Албена, а лицата са задържани с полицейска мярка за срок от 24 ч.

Крадат и мототабели

На 23 юли, около 15:05 часа е получено съобщение за извършена кражба в района на град Балчик. Установено е, че за времето от 14:30 часа до 15:00 часа неизвестен извършител е извършил кражба на два броя регистрационни табели на автобус „Скания” с румънска регистрация. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

Добричлии ги ловят край Кранево

На 23 юли, около 02:30 часа в с. Кранево, обл. Добрич е спрян за проверка товарен автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация, управляван от В.Я. (39 г.) от град Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,49 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Албена.

Нямат край кражбите

На 23 юли, около 09:25 часа е получено съобщение за извършена кражба от хотелски комплекс на територията на община Балчик. Установено е, че чрез взлом, неизвестен извършител е проникнал в три имота на територията на комплекса. По данни на тъжителите е извършена кражба сума пари, лични вещи и документи, и преносим компютър. По случаите са образувани досъдебни производства по описа на РУ МВР Балчик.

Пиян, но с БМВ

На 24 юли, около 05:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с материални щети в град Балчик, като единият от автомобилите напуска ПТП. След проведени оперативно издирвателни мероприятия е установен автомобилът, марка „БМВ”, с варненска регистрация, управляван от Г.Д. (20 г.) от град Балчик. При извършената проверка за употреба на алкохол на водача на МПС, цифровата индикация отчита наличието на 1,78 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Познавате ли метамфетамина?

На 22 юли, около 08:55 часа в град Балчик е извършена проверка на И.К. (27 г.) от град Балчик. В хода на проверката е установено и иззето по надлежния ред кафеникаво вещество с тегло около 10 грама. При извършения полеви тест, същото реагира на наркотичното вещество метамфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Откраднат руски „Мерцедес”

На 19 юли, около 10:30 часа е получено съобщение за извършено противозаконно отнемане на лек автомобил „Мерцедес” с руска регистрация, паркиран в с. Царичино, общ.Балчик. Установено е, че чрез взлом на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в частен имот на територията на селото, от където е извършил кражба на ключа за МПС. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

Най-сладката кражба – на пари

На 20 юли, около 10:40 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот в Балчик. Установено е, че чрез отключване на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в жилището. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

Няма прошка и за чуждестранните коли

На 21 юли е получено съобщение за противозаконно отнемане на МПС в с. Кранево, общ.Балчик. Установено е, че за времето от 01:00 часа до 06:50 часа от частен имот на територията на селото противозаконно е отнет лек автомобил „Тойота” с чуждестранна регистрация.

Амфетамин в Албена

На 21 юли след проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от служители на РУ МВР Албена е извършена проверка на бунгало на територията на курортния комплекс. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло около 0,4 грама реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. Открити са и 35 броя полиетиленови пликчета със суха тревна маса, която при извършения полеви тест реагира на наркотичното вещество канабис, с тегло 112 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани криминално проявения В.И. (18 г.) от град Добрич и Р.П. (19 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

„Иканталъка”  – обект на посегателство

На 18 юли, около 16:20 часа е получено съобщение за извършена кражба в местността „Иканталъка”, с. Топола, обл. Добрич. Установено е, че чрез използване на техническо средство неизвестен извършител е извършил кражба на два броя странични огледала от лек автомобил „БМВ” със софийска регистрация. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 13 число – кражба

На 13 юли, около 23:50 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот находящ се във вилна зона „Овчаровски плаж” в град Балчик. Установено е, че чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в жилището. По данни на тъжителите е извършена кражба на два броя преносими компютри, ръчен часовник, преносим външен твърд диск, три броя мобилни телефони и сума пари. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

Крадат и коли с Автокаско

На 11 юли, в 09:25 часа, чрез ЕЕН 112 в РУ Албена е получено съобщение от К.К., на 45 г. от гр. Търговище, за това, че за времето от 00:00 до 08:30 часа на с.д., неизвестен извършител е отнел личния му л.а.”Нисан Екстрейл”, с Т регистрация, черен на цвят. Автомобилът е бил паркиран в с. Кранево и има сключена застраховка „Автокаско”, обявен за ОДИ. По случая е образувано досъдебно производство.

Пожар на нос Калиакра

На 9 юли, около 10:00 часа  получено съобщение за унищожение два броя алуминиеви контейнери в района на нос Калиакра, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 21:00 часа на 8 юли до 08:00 часа на 9 юли чрез използване на запалителна течност, неизвестен извършител е запалил два броя химически тоалетни. Вследствие на пожара са изгорели пластмасови тръби, части и прозорци на контейнерите. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

Не останаха БМВ-та в Кранево

На 10 юли е получено съобщение за извършена кражба на лек автомобил на територията на с. Кранево, общ. Балчик. Установено е, че за времето от 23:00 часа на 9 юли до 01:20 часа на 10 юли неизвестен извършител противозаконно е отнел лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

Катастрофа в близост до голф игрището

На 9 юли, около 12:50 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на главен път I-9 в района на голф игрището край град Балчик. Установено е, че водач на лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация при маневра изпреварване навлиза в лентата за срещно движение и се удря челно в лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. Вследствие на удара двете МПС напускат пътното платно и навлизат в банкета. Всички участници в ПТП са транспортирани за преглед в МБАЛ Добрич. Пострадали са водачът на лек автомобил „Ауди” С.Г. (31 г.), който е настанен за лечение с диагноза фрактура на дясна предмишница и возещата се в лек автомобил „Опел” Б.П. (32 г.) от град Добрич, която е с диагноза фрактура на дясна ключица, освободена за домашно лечение. На двамата водачи са взети кръвни проби за изследване по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

Кражба от хотел

На 7 юли, около 09:05 часа е получено съобщение за извършена кражба от хотелска стая на територията на к.к. Албена. Установено е, че за времето от 03:00 часа до 09:00 часа през незатворена балконска врата неизвестен извършител е проникнал в стаята. По данни на тъжителката е извършена кражба на 2 броя мобилни телефони и таблет. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

Катастрофа с пиян шофьор – родна картинка

На 7 юли, около 02:05 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на територията на град Балчик. Установено е, че водач на лек автомобил „Фолксваген” с варненска регистрация при маневра паркиране не осигурява необходимата дистанция и се удря в паркирания пред него лек автомобил „Ауди” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2.09 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.А. (44 г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Балчик.

Взимат всичко ценно

На 7 юли, около 00:55 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот, находящ се във вилна зона на град Балчик. Установено е, че за времето от 16:00 часа на 6 юли до 00:30 часа на 7 юли неизвестен извършител е проникнал през незаключена врата в имота. По данни на тъжителя е извършена кражба на преносим компютър и сребърни накити с тегло около 190 грама. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

Върнат е откраднат компютър

На 5 юли, около 15:40 часа е получено съобщение за извършена кражба на територията на к.к. Албена. Установено е че за времето от 12:30 часа до 15:00 часа неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на преносим компютър. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена. След проведени незабавни оперативно издирвателни мероприятия  е установен извършителят на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан М.Х. (17 г.) от град Добрич. Вещта, обект на посегателството, е иззета по надлежния ред. Работата по случая продължава.

Варненци ги хващат в Кранево

На 6 юли, около 17:05 часа в с. Кранево е извършена проверка на лек автомобил „Ауди” с варненска регистрация. В хода на проверката е установено полиетиленово пликче със суха тревна маса реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис с тегло 0,6 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан А.Ч. (33 г.) от град Варна. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Най-много се крадат компютри

На 5 юли, около 15:40 часа е получено съобщение за извършена кражба на територията на к.к. Албена. Установено е че за времето от 12:30 часа до 15:00 часа неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на преносим компютър. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

Откраднаха 100-килограмова рибарска лодка край Каварна

Откраднаха рибарска лодка от село Топола, Каварненско, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Сигналът е подаден от 27-годишния собственик на лодката Ю. Ю. Той обяснил, че за времето от 9 часа на 23 юни до 5 часа на следващия ден неизвестен е задигнал лодката. Тя е пластмасова, двукорпусна, сивобяла на цвят, без двигател и регистрация. Размерите й са 4 м дължина, 1,8 м ширина и тегло 100 кг. Била е оставена без надзор в местност „Иканталъка” край селото. По случая е образувано досъдебно производство.

Измамена стара жена от телефонен терорист

На 28 юни, около 19:10 часа се тъжи 83-годишна жена от град Балчик. По данни на тъжителката, около 15:00 часа е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за лекар. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимият доктор заявява на възрастната жена, че синът й е пострадал и за спешна операция е необходима сумата от 24 000 евро. Малко по-късно пред жилището си в град Балчик, жената предава на непознат мъж сумата от 1 250 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

Кражба на пари в Балчик

На 27 юни, около 16:50 часа, е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Балчик. Установено е, че за времето от 07:30 часа до 16:20 часа на 27 юни, неизвестен извършител прониква в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

Побой на улица „Дунав”

На 27 юни, около 00:20 часа е получено съобщение за извършен побой по ул. „Дунав” в град Балчик. На място е установено, че трима извършители са нанесли побой на Т.Т. (41 г.), В.С. (41 г.) и Д.Г. (42 г.), и тримата от град Балчик. Вследствие на инцидента Т.Т.  е със счупени два предни зъба, а В.С. е повърхностни наранявания в областта на темето. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани извършителите на деянието К.Н. (20 г.) от с. Стражица, общ.Балчик, С.П. (41 г.), И.Я. (41 г.) и двамата от град Балчик. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Балчик.

 

Оставете коментар