Седмият фестивал “Дни на класиката в Балчик” започва на 23 юли

Jul 22nd, 2016 | От | Category: В РЕГИОНА

indexДържавната опера Русе ще даде старта на седмото издание на фестивала “Дни на класиката в Балчик”. Станалият емблематичен за фестивалното лято у нас музикален форум ще бъде открит на 23 юли 2016 г.с прочутата творба на Карл Орф “Кармина Бурана”.
Един от най-търсените клавирни ансамбли в света – дуото Аглика Генова и Любен Димитров ще пристигне от Германия в Балчик, за да представи програмата си “Пиано за двама”.
Водещото име в съвременната ни кларинетна школа – Боби Йоцов ще ни помогне да потърсим хармонията в нас чрез вибрациите на своя инструмент с клавирния съпровод на Огняна Соколова.
Сцена “Мистрал” в Балчик ще приеме известното трио “Арденца” на 26 юли. Безупречният професионализъм на музикантите от ансамбъла ще срещне взискателната публика с произведения от Антон Аренски и Астор Пиацола.
Арии и ансамбли от любими на публиката опери, оперети и мюзикъли ще представят солисти на Софийската и Бургаската опера в съпровод на Оркестъра на Държавна опера Бургас на 27 юли.
Внуците на проф. Панчо Владигеров – Екатерина, Александър и Константин Владигерови идват от австрийската столица Виена на 28 юли, подкрепени от Линда Манчева, Недялко Недялков и Стоян Янкулов-Стунджи, за да забъркат музикален микс от класика и джаз.
Финалният акорд на “Дни на класиката в Балчик” ще сложи на 30 юли Симфоничният оркестър на Българското национално радио с бляскавия тромпет на Петър Македонски.

Община БАЛЧИК

 

Оставете коментар