„Да нарисуваме лятото с перо и четка”- С художника Иво Узунов и поетесата Ивелина Никова

Jul 9th, 2016 | От | Category: ИЗКУСТВО

hg3На 9 юли –събота от 16.30 ч. в Художествената галерия в Балчик, ще се проведе „рисуване на живо”. Художникът Иво Узунов заедно с поетесата Ивелина Никова ще ни отведат в чудния свят на изкуството. Ще се потопим в атмосфера на живопис и стихове. Ще можете да се запознаете с творчеството на художника, и да се разхладите в лятната жега.

Иво Узунов е роден в Балчик, но живее и работи във Варна. Като самоук художник рисува вече 25 години. Правил е изложби в Румъния, Турция, Германия и Украйна. Рисува предимно морето и възрожденската ни архитектура. Негови творби са притежание на колекционери от цял свят.

Ивелина Никова е родена в Провадия. Автор е на няколко стихосбирки – България в сърцето ми”, „Златни нишки”,

„Копнеж по слънце” и „ В тебе аз ще остана”. Подготвя новела със заглавие” Алтъна”. Нейни стихове са публикувани в поетични сборници, във вестници и списания. Носител е на първа награда в конкурс „ Свищовски лозници”, втора награда за епична книга в гр. Шипка, втора награда в литературен конкурс „ Рада Казалийска” в гр. София, трета награда в конкурс под надслов   „ Мила Родино!”, трета награда в конкурс „ Жени и вино- вино и жени”, втора награда в литературен конкурс в гр. Сопот, трета награда в конкурс, посветен на Н. Вапцаров, първа награда на вестник „ Уикенд”, специални награди в конкурс” Добромир Тонев” в Пловдив, „ Диря в морето” във Варна и награда за цялостно творчество, посветено на България. Няколко нейни стихотворения са превърнати в песни.

Събитието на 9 юли /събота/ от 16.30 ч. ще бъде и с благотворителна цел. При продажба на въпросната картина, която ще се рисува, средствата ще бъдат дарени за лечението на Ивелина Димова от Балчик. Също ще се предостави дарителската сметка и кутия за дарения.

Николина ИВАНОВА-ХГ

 

Оставете коментар