Випуск 2016 г. на средните училища в община Балчик

Jul 9th, 2016 | От | Category: В РЕГИОНА

777Випускът на двете средни училища в Община Балчик – СОУ „Христо Ботев” и СОУ „Христо Смирненски” с.Оброчище получиха на 20 юни 2016 г. своите дипломи. Специалната церемония за случая се състоя в амфитеатъра на голф „Блексирама” край Балчик. Дипломираните са 42 от общо 48 зрелостници. Както и на изпращането на абитуриентския бал, и на връчването на дипломите, кметът г-н Н.Ангелов пожела на младите хора да надграждат своето образование, да имат възможност да пътуват по света, да виждат нови и красиви места. И тогава да сравняват и оценяват мястото, където са родени. Да бъдат горди, да се връщат, да обичат родината си.

Поздравления бъдещите представители на гимназиалните випуски на Община Балчик получиха от директорите г-жа Красимира Кирчева /директор на СОУ „Христо Ботев”Балчик/и  г-жа Мария Ташева /зам.-директор на СОУ „Христо Смирненски” с. Оброчище/, кл.р-ли: г-жа Росица Великова, г-ца Десислава Добрева, г-жа Венелина Стефанова.

Книги от издателство „Захарий Стоянов” по традиция бяха връчени на випускниците от г-жа Галина Неделчева,нач.отдел „Образование, хуманитарни, социални и стопански дейности” към Община Балчик.

Най-висок успех има Димитрина Йорданова от с.Оброчище -5.92, а от гимназията в Балчик с успех 5.71 първа се нарежда Магдалена Иванова.

Марияна ВЪРБАНОВА

Оставете коментар