Полиция

Jul 9th, 2016 | От | Category: В РЕГИОНА

полицияКражба на нос Калиакра

На 22 юни, около 20:10 часа е получено съобщение за извършена кражба от дамски портфейл, оставен без надзор в района на нос Калиакра. По данни на тъжителката, в портфейла е имало сума пари, лични документи и банкова карта. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

 

Доброволно признаване на кражба в „Иканталъка”

На 22 юни, около 12:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на мъжка чантичка със сума пари в местността „Иканталъка”, с. Топола, обл. Добрич и потеглят с лек автомобил в неизвестна посока. Около 13:30 часа служители на РУ МВР Каварна спират за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, управляван от Г.Г. (38 г.) от град Варна и пътник П.Т. (38 г.) от град Добрич.  Водачът на МПС предава доброволно вещта, обект на посегателството . С полицейска мярка за срок от 24 часа Г.Г. е задържан в РУ МВР Каварна. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

Паднали от …каруцата

На 22 юни, около 21:50 часа е получено съобщение за пострадал мъж на територията на РУ МВР Каварна. Установено е, че М.А. (36 г.) и С.А. (39 г.), и двамата от град Каварна, прибирайки се с конска каруца по черен път, в близост до лозовите масиви на град Каварна, същите падат от превозното средство. Вследствие на настъпилия инцидент е пострадал С.А., който е транспортиран в МБАЛ „Св. Ана” град Варна със съмнение за черепно-мозъчна травма. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

Кражба в с.Оброчище

На 21 юни, около 12:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на лек автомобил „Форд Транзит”, с варненска регистрация, паркиран в частен имот на територията на с. Оброчище, общ. Балчик. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ МВР Албена е установен извършителят на деянието.

С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан В.К. (27 г.) от с. Оброчище. МПС е открито и иззето от пункт за разкомплектоване на автомобили в град Варна. По случая е образувано досъдебно производство.

Балчиклия удря челно румънско „Рено”

На 19 юни, около 20:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на територията на град Балчик. Установено е, че водач на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, поради движение с несъобразена скорост, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в лек автомобил „Рено” с румънска регистрация.

При извършената проверка за употреба на алкохол на водача на лек автомобил „Фолксваген”, цифровата индикация отчита наличието на 2,86 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.К. (44 г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Кражба на румънско „БМВ”

На 19 юни, около 11:00 часа се тъжи 49- годишен румънски гражданин. По данни на тъжителя за времето от 03:00 часа до 04:00 часа на 19 юни неизвестен извършител противозаконно е отнел личния му автомобил „БМВ Х5”, паркиран на паркинга на хотелски комплекс в местността „Иканталъка”, с. Топола, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

Кражба в “Тузлата”

На 16 юни, около 15:30 часа се тъжи 35 годишен мъж от град Добрич. По данни на тъжителя за времето от 10:00 часа до 14:30 часа в района на СБР „Тузлата” неизвестен извършител е проникнал в лек автомобил „Фиат” с добричка регистрация. Извършена е кражба на мобилен телефон, ръчен мъжки часовник и сума пари. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

 

Кражба на 15 телевизора

На 16 юни, около 18:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от жилищен комплекс в местността „Иканталъка” в с. Топола, обл. Добрич. Установено е, че чрез отключване и заключване неизвестен извършител е проникнал в 10 апартамента. По данни на тъжителката е извършена кражба на 15 броя телевизори различни марки. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна .

Нарушена съдебна заповед

На 15 юни, около 21:15 часа чрез ЕЕН 112 се тъжи 24- годишна жена от град Балчик. По данни на тъжителката: мъжът, с когото живеела на семейни начела, нарушава заповед на РС Балчик, с която е задължен да не доближава на по-малко от 50 метра жилищата, които обитава тъжителката и да се въздържа от домашно насилие. На място на ул. „Самара” в град Балчик е изпратен полицейски екип, които установяват И.К. (27 г.) непосредствено пред дома на жената. С полицейска мярка за срок от 24 часа мъжът е задържан в РУ МВР Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

Палеж на автомобил в Батово

На 14 юни, около 22:30 часа чрез ЕЕН 112 е получено съобщение за палеж на лек автомобил на територията на с. Батово. Изпратените екипи на РСПБЗН Добрич успяват да потушат огъня около 01:20 часа тази сутрин. Вследствие на пожара е изгоряло багажното отделение на лек автомобил „Хюндай” с добричка регистрация. Спасено е останалата част от МПС.

Руски гражданин е подпалил автомобила в Батово

На 15 юни, след проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от служители на Второ РУ МВР Добрич е установен извършителят на палежа в с. Батово, обл. Добрич. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан постоянно пребиваващият в Р. България руски гражданин Т.Н. (27 г.) с адрес в с. Батово. На задържания е повдигнато обвинение по чл. 330, ал.1 от НК. Работата по случая продължава по описа на Второ РУ МВР Добрич.

Купа с месо и червено вино

На 23 юни, в 23:36 часа в РУ Балчик е получено съобщение за извършена кражба в с. Царичино. Пристигналите на място служители на РУ Балчик задържат криминално проявения М. В., на 53 г. от с.с. От извършените разпити на свидетели е установено, че около 23:30 ч. на същата дата същият се е опитал да извърши кражба на стъклена купа с изпечено 2 кг. пилешко месо и бутилка червено вино от градина на бистро „Царичино”. По случая  е образувано бързо досъдебно производство по описа на РУ Балчик, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 ч.

 

 

 

 

 

Оставете коментар