Концерти на открита сцена – сезон 2016 к.к. Албена

Jul 9th, 2016 | От | Category: справочник

12825451989 юли – Фолклорен концерт на Национално училище по фолклорни изкуства “Филип Кутев” – град Котел, който ще включва танцови, музикални и инструментални изпълнения. Младежите ще представят на туристите в „Албена” традиционни български носии и инструменти.

16 юли – За първи път в „Албена” ще пристигне цигулка „Страдивариус 1710”. Музикалната реликва ще бъде в ръцете на маестро Светлин Русев, който ще е солист на симфоничния оркестър на детско-юношеска филхармония “Пионер”. Част от програмата включва „Песен и Рапсодия „Вардар”, Дворжак – Симфония № 9 „Из Новия свят” и други.

23 юли – концерт на балетна формация „My dance – град Добрич, със специалното участие на Виктория Георгиева от X Faktor. Изявата е свързана с дефиле през деня, което ще популяризира събитието на поляната.

30 юли – През месец юли ще се проведе вечер на аржентинското танго – музикален спектакъл „Le Grand Tango”. Представлението гали слуха с аранжименти на най-емблетичното от тангото и милонгата. В програмата са включени произведения на Астор Пиацола, Карлос Гардел, Якоб Гаде, Педро Пиня. Те са познати както на любителите на музиката, така и на киноманите, защото не веднъж са звучали в ключови сцени на популярни филми. Участват оркестърът и балетът на Държавна Опера Бургас. Интересен факт е, че хореографията на горещите танга е на прима балерината Галина Калчева. Спектакълът е уникален и е наслада за любителите на тангото.

6 август – И тази година ще се проведе концерт на Веселин Маринов, който се утвърди като традиционен. Изявата е част от лятното турне на певеца и вече много години събира хора на поляната.

13 август – концерт на аниматорските екипи в к.к. „Албена”.

20 август – В разгара на летния сезон „Албена” ще домакинства единствения по рода си музикален проект в България – Amazonia Dance Project и Калин Вельов, които ще представят модерната бразилска култура в едно съчетание от – електро-акустична клубна денс музика и бразилски танци. Музиката на Amazonia Dance Project е с лятна ваканционна насоченост и това я прави изключително подходяща за изява на открито

24 август – Рожден ден на к.к. „Албена” – Вечните шедьоври на оперетната класика и любимите хитове от световните мюзикъли ще бъдат представени в един невероятен концерт-спектакъл от трупата на Националния музикален театър – „Блясъкът на оперетата и мюзикъла“.

 

Оставете коментар