Победителите от рали „България” си отпочинаха за кратко в Балчик

Jun 11th, 2016 | От | Category: В РЕГИОНА

mde

През изминалия уикенд (27-29 май)  морската столица Варна беше домакин на 47-то поред рали „България”. В началото на ралито водачеството поеха Пламен Стайков и Давид Кварацхелия с „Митсубиши Лансър Ево 9”, пред смесения екипаж на Рашид Ал Кетби (ОАЕ) и Карина Хеперле (Германия) с „Шкода Фабия R5”.

В прехода към легендарната отсечка Аладжа манастир, Стайков и Давидоне отпаднаха, заради повреда в задния диференциал на „Митсубиши”-то и водачеството пое дубаецът Ал Кетби. В оставащите отсечки до финала, Рашид – с чаровната си навигаторка Карина, не намалиха темпото, спечелиха всички скоростни отсечки през неделния ден и напълно заслужено спечелиха рали „България 2016”.  Двамата излязоха начело във временното класиране за Балканския рали трофей.

След финала в неделя, щастливите победители казаха:

Рашид Ал Кетби: „Невероятно състезание, страхотно, с много емоция и трудни етапи. Преди началото се бяхме уплашили, че трасетата са много хлъзгави, че макадамовият участък е много труден и омекотихме окачването на колата, което позволи на Пламен Стайков да дръпне напред. Много съжалявам, че той отпадна, с него се получи страхотна битка и смятам, че Пламен е надскочил възможностите на автомобила, с който се състезава. Имахме възможност да се забавляваме по отсечките, уточнихме настройките на колата, всичко беше перфектно. Вече имам сериозен опит в българските ралита и мога да кажа, че всички ми харесват. Интересни етапи, страхотна публика, и времето беше прекрасно, направо беше невероятно.”

Карина Хеперле:  „Искам да благодаря на всички, които направиха това състезание възможно, защото вече и ние сме част от историята на най-голямото българско рали. Ще се постараем да стартираме и в рали „Сливен” през септември тази година.”

За почивка от натоварените дни – преди и по време на ралито, на 30 май 2016 г. Рашид Ал Кетби и Карина Хеперле, придружени от директора на ралито Слави Славов и спортния комисар Стоян Радев посетиха Балчик. Двамата победители, след разходката в Ботаническата градина и Двореца, останаха изключително доволни от това, което са видяли. Навигаторката Карина Хеперле откровено призна, че с удоволствие ще планира една седмица в град Балчик за почивка, за да могат да посетят всички забележителности около този изключително красив български град.

Маруся КОСТОВА

IMG_2222

Слави Славов, Карина Хеперле, Рашид Ал Кетби и Стоян Радев – по време на обяда на крайбрежната алея в Балчик в ресторант “Танино” с управител Берол Кая. снимка: ДЖ&ПС

DSC_1

Карина Хеперле следи и дава насоки на механиците по време на сервизното облужване на „Шкода” фото: Николай КАРАЗЛАТЕВ

sdr

Ал Кетби и Хеперле на финала на скоростния етап Аладжа манастир, фото: Николай КАРАЗЛАТЕВ

mde

Подиумът на рали „България” – главния механик на ЮРОСОЛ рейсинг тийм си прави селфи, заедно с победителите и своя екип. Фото: Николай КАРАЗЛАТЕВ

Оставете коментар