Кметът Николай Ангелов на медиен форум в Прага представя културните достижения на Балчик

Jun 3rd, 2016 | От | Category: В РЕГИОНА

prague_photoТова Николай Ангелов, кмет на Община Балчик, сподели пред просветните и културните дейци на техния традиционен предпразничен коктейл на 22 май 2016 г. в ресторант „Рибна борса”.

Форумът на медиите в Прага по традиция се организира от Българската телеграфна агенция, а на нея присъстват собственици и журналисти от различни български издания от цял свят.
На официалното откриване на 18 май Николай Ангелов участва с презентация в панел “Опазване на културно-историческото наследство – регионални политики”. Той е разказал на всички присъстващи направеното за възстановяването и експонирането на късноантичната и средновековна крепост, мелницата и галерията в Балчик, както и Текето в с. Оброчище.
По време на своето изложение кметът за пръв път съобщава, че има намерение да премести открития преди 9 години храм на Кибела на място, което е в близост до морето. Така той ще стане достъпен за туристите и ще може да бъде съхранен.
В отговор проф.Николай Овчаров приветства идеята и определя Балчик сред общините у нас с най-голям принос в опазване на културното и историческо наследство.

Оставете коментар