Полицейски новини

Jun 3rd, 2016 | От | Category: ДРУГИ

zx450y250_2721748Кражба на паркинг в „Тузлата”

На 26 май, в 11:50 ч., чрез ЕЕН 112 в РУ Балчик е получено съобщение от И.М., на 32 г. от гр.София, че за времето от 10:45 часа до 11:50 часа на с.д., неизвестно лице чрез взлом на ключалка на предна лява врата и на стъкло на предна дясна врата е проникнало в лек автомобил „Тойота”, със СА – регистрация, собственост на съпругата му И.Б., на 31 г. от гр. София, паркиран на неохраняем паркинг в района на СКК ”Тузла”  и е извършил  кражба на дамска чанта, дамско портмоне, с намиращите се в тях дебитни карти, вещи и лични документи, на името на двамата. По случая е образувано досъдебно производство.

Кражба в Змеево

На 26 май, в 22:55 часа в РУ Балчик  е получено съобщение от кмета на село Змеево, за това, че за времето от 20:00 ч. до 22:30 ч. на същата дата, чрез отключване на входна ПВЦ врата на частен дом, собственост на П.Т., на 43 г. от с.с.,  неизвестен извършител е извършил кражба на един LCD телевизор, 43 инча. По случая е образувано досъдебно производство.

Пълни самопризнания

При проведени ОИМ от служители на РУ Албена е установен и задържан М.М., на 22 години, от с.Оброчище, който на 11 април 2016 г. противозаконно е отнел л.а. „Фолксваген Венто”, с добричка регистрация, паркиран в гараж в с.Оброчище. Автомобилът е установен, а лицето е направило пълни самопризнания.

Ограбени са рибарските бунгала

На 21 май, 04:45часа, в РУ Балчик, лично се тъжи С.К.,на 61 г. от гр.Балчик, че за времето от 20:30 часа на 20.05. до 04:40 часа на 21.05.2016г.  са разбити врати и прозорци на бунгала, предоставени за ползване от община Балчик на „Сдружение на рибарите в гр.Балчик”, находящи се в гр. Балчик, ул. „Приморска”. Установено е, че неизвестен извършител, чрез използване на техническо средство е проникнал в общо 21 бунгала, като от тях е извършил кражба на 4 бр. дрелки, 2 бр. винтоверта, 2 бр. прободни триони, 1 ъглошлайф и сумата от 10 лева на монети. По случая е образувано  досъдебно производство.

Туристка от Словения с високо чувство зда отговорност

На 21.05.2016 г. в 21:15 часа чрез ЕЕН 112 в РУ Шабла е получено съобщение от Л.А., туристка от Р Словения, временно отседнала в частен дом в с. Езерец, за това, че около 20:55 часа на с.д. е чула звук от чупене на прозорец от частен дом, намиращ се в съседство. Установено е, че неизвестен извършител е счупил стъкло на прозорец с размери 1/0,5 м. на частен дом в с. Езерец, собственост на П.П., на 48 г. от гр. София. По случая е образувано досъдебно производство.

Навременен сигнал за кражба

На 22 май, в РУ Балчик, в 03:40 часа е получено съобщение от Н.Д., на 43 г. от гр. Балчик, че в момента от почивна станция „Свобода”, находяща се в гр. Балчик, в.з. „Сборно място” се извършва кражба на метали. След проведени ОИМ от служители на РУ Балчик в обекта е установен и задържан М.Ч., на 27 г. от гр. Балчик. Установено е, че от покрива е свалена различна по размери медна ламарина, с тегло около 100 килограма, а до тях са намерени 10 бр. празни полиетиленови чувала. Срещу лицето е образувано  досъдебно производство.

Буркан Банк

На 22 май, в 10:45 часа в РУ Каварна  е получено съобщение от Н.Б., на 59 г. от с.Видно, за това, че за времето от 20:00 ч. на 20.05. до 08:00 ч. на 22.05.16г., неизвестен извършител е проникнал в незаключена стопанска постройка в с.с. и е извършил кражба на стъклен буркан със сумата от 2700 лева, скрити в купа сено. По случая е образувано досъдебно производство.

И в Шабла чупят коли

На 22.05.2016 г. в РУ Шабла се тъжи  Г.В., на 67 г. от гр. Шабла,  за това, че за времето от 21:00 часа на 21.05. до 08:00 часа на 22.05. неизвестен извършител е счупил задно стъкло на собствения му л.а.”Мицубиши”, с ТХ регистрация, паркиран в гр.Шабла. По случая е образувано досъдебно производство.

Фатална разходка с кола на приятел

На 25 май, в 19:35 часа в РУ Балчик е получено съобщение от ФЦСМП Балчик за прието лице, след претърпяно ПКП – А.Б., на 22 г. от с. Стражица, стаж като водач кат. „В” – 2,5 г.

От извършения оглед и разпити на свидетели е установено, че около 18:30 ч. същият взима л.а.”Алфа Ромео”, с В регистрация, от свой приятел от селото и тръгвайки сам по улицата, губи контрол над автомобила, напуска пътното платно и се удря странично с дясната част  на МПС в бетонен стълб. В резултат на ПТП А.Б. е с множество фрактури на дясната ръка, фрактури на таз, гръбначен прешлен, раменна кост, разкъсване на пикочен мехур и натъртвания в областта на гръдния кош. Същият е транспортиран в МБАЛ „Св.Ана”-гр.Варна, с опасност за живота. По случая  е образувано досъдебно производство по описа на РУ Балчик.

Самопризнания за откраднати пари

На 16 май, след проведени ОИМ от служители на РУ Албена, във връзка с извършена кражба на сумата от 500 лева от заведение в КК Албена е установен извършителя на деянието – П.П., на 23 г. от гр.Добрич, който прави самопризнания по случая и доброволно предава част от отнетата сума.

Катастрофа на ляховец с „Кавазаки”

На 14.05.2016 г. в 13:57 часа, чрез ЕЕН 112 в РУ Балчик е получено съобщение за паднал мотоциклетист на кръстовище с кръговото движение до бензиностанция „Лафи”. Установено е, че водачът Н.Р., на 46 г. от с.Ляхово, управлявайки мотоциклет „Кавазаки”, с ТХ регистрация, посока от гр.Добрич към гр.Балчик, губи управление и пада в триъгълен затревен остров в западния край на кръстовището. Транспортиран до ЦСМП Добрич, където след преглед е установено, че пострадалият има счупена ключица на дясната ръка и спукано ребро. По случая е образувано досъдебно производство.

Можете ли да правите сами цигари?

На 14 май, при проведена СПО във връзка с противодействието на разпространението на акцизни стоки без бандерол, служители на РУ Каварна при извършване на проверка в дома на лицето С.С., на 58 г. в с.Белгун е намерен  един килограм нарязан тютюн без акцизен бандерол, две кутии с хартиени гилзи за направа на цигари и машинка за пълнене, за които лицето заявява, че са негови.

Пак канабис

На 15 май, около 20.45 часа, служители на РУ Балчик, при обиск на съмнително лице – К.С., на 33 г. от гр.Балчик, намират полиетиленово пликче със суха тревна маса с тегло 0,5 гр., реагираща на канабис. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.

 

Оставете коментар