Старозагорският поет Таньо Клисуров с,,Прошепнати думи” – в Художествената галерия в Балчик

May 22nd, 2016 | От | Category: ИЗКУСТВО

 

DSC_2711

Представяне на най-новата книга ,,Прошепнати думи” на известния български поет Таньо Клисуров бе организирано на 11 май в Художествената  галерия  в Балчик. Събитието бе част от Майския литературен маратон, организиран от Литературния клуб на Балчик, в памет на поета Йордан Кръчмаров, който е техен патрон.

С много плам в очите и истинска страст  Таньо Клисуров прочете своите творби пред балчишката публика. Стиховете в книгата са написани през различни периоди от житейския път на лъчезарния автор. Всички са посветени на любовта. Вдъхновителка на поета е неговата съпруга Мария, която присъстваше на събитието. Присъстващите останаха очаровани от обичта и топлината , с които талантливият автор говореше за живота си с дамата на своето сърце.

„Често младите поети се обричат на неразбираеми метафори, а аз искам посланията ми да достигат по-лесно до сърцето на читателя – сподели развълнувано Таньо Клисуров. Младите имат нужда от поеми за любов, те имат нужда да разберат, че обичта не е само красота, страст и нежност. Любовта има и друга страна, свързана с отговорности, доверие и топлина –  допълни още той.

Литературната среща завърши с много усмивки и специални благодарности към нежния лирик, който подари на публиката богата палитра от емоции и успя да докосне сърцата им, като ги накара да се замислят върху важните житейски въпроси за смисъла на живота и силата на любовта.

Ана ИВАНОВА

Оставете коментар