Новини от ОД на МВР

May 11th, 2016 | От | Category: ДРУГИ

zx450y250_2721748

На 4 май, около 16:20 часа е получено съобщение за извършена кражба от апартаменти находящи се във ваканционен комплекс на територията на с. Кранево, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на балконски врати неизвестен извършител е проникнал в два апартамента. Извършена е кражба на 6 броя телевизори. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На 23 април, около 11:10 часа в района на кръгово кръстовище на град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,63 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Р.М. (41 г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21 април при провеждане на специализирана полицейска акция е извършена проверка на частен имот по ул. „Гривица” в град Балчик. В хода на акцията са открити и иззети проахообразно вещество с тегло 37,5 грама реагиращо на наркотичното вещество амфетамин, електронни везни и множество самозалепващи се полиетиленови пликчета с размери 2х2 см. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Т.И. (21 г.) от с. Стефаново, обл. Добрич. Уведомена е районна прокуратура град Добрич. Работата по случая продължава.

На 21 март е получено съобщение за извършена кражба на 70 броя автомобилни гуми от складово помещение находящо се в град Балчик. След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служителите на РУ МВР Балчик са установени извършителите на  деянието Ц.П. (20 г.), В.Д. (16 г.), Б.А. (19 г.) и тримата от град Балчик и В.М. (22 г.) от с. Калипетрово, обл. Силистра. От последвалите процесуално следствени действия във частен имот находящ се на територията на с. Топола, обл. Добрич, обитавана от В.М. са открити и иззети част от вещите обект на посегателството -46 броя автомобилни гуми. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Балчик.

На 3 април, около 02:45 часа в град Балчик, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Фиат” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,1 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Р.Р. (35 г.) от град Варна. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 31 март, около 22:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път II-27 на около 1500 метра преди с. Приморци, посока град Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Волво” с добричка регистрация управляван от В.П. (38 г.) от град Добрич губи контрол над МПС и се блъска в крайпътно дърво. Водача е изпробван за употреба на алкохол, като цифровата индикация отчита наличието на 1,23 промила в издишания от водача въздух. Вследствие на настъпилото ПТП 38-годишния мъж е настанен в МБАЛ Добрич  за наблюдение без опасност за живота. По случая е се работи в условията на досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

 

Оставете коментар