Всеки човек в България е ценен

Apr 28th, 2016 | От | Category: В РЕГИОНА

P1130207Масовото мероприятие “Спорт и благотворителност” в Балчик  успя да постигне целта си – да популяризира  масовия спорт сред жителите на нашата община,  да покаже, че е възможно разделното събиране на отпадъци и демонстрира, че когато хората са заедно – са по-силни при решаване на проблемите, които ни заобикалят.   Това е мнението на главния организатор на акцията общинския съветник Илиян Станоев.

Мероприятието съвпадна на 23 април с Лазаровденския фолклорен фестивал в НЧ „Васил Левски 1959”, където бяха ангажирани над 300 самодейци и въпреки всичко на централния площад „21 септември” се събраха много хора, които на такъв свят християнски ден искаха да изразят своята съпричастност към болната Ивилина Пенчева Димова на 43 г., за чието лечение в чужбина са необходими десетки хиляди левове.

В 10.00 ч. на площада пред общината бяха натоварени 4 камиона с хартия за рециклиране.  Колкото лева от хартията се съберат, толкова фиданки ще купят балчишките общински съветници за засаждане. Директорът на Горското стопанство в Балчик инж.Калинка Тодорова  предложи свои книги за дарение. Рожденикът от КНХ „Тро-Троп” Ивелин Иванов, заедно със своите гости дариха 800 лв. – обяви Галина Гавраилова, хореограф  и директор на НФФ „Море от ритми”. Танцьорите от „Троп-Троп”дариха за лечението на Ивилина 200 лв., а на своите съграждани чудесни изпълнения на хора, които разтупкаха сърцата ни и ни накараха да мислим за доброто запазено българско. Средствата от продадените книги, предадената хартия и от личните дарения на гражданите, над 4 000 лв., бяха предадени на близките на Ивилина, с което успешно се сложи началото на една истинска благотворителност.
Началото на събитието бе необичайно и досега несрещано в Балчик – открита тренировка на варненския клуб “Огледало – Спорт” , който включи в атрактивните си изпълнения всички,
присъединили се към призива за благотворителност.
Водещ на акцията бе актьорът Веселин Ранков, а на сцената се изяви и танцов ансамбъл „Балик” от НЧ “Васил Левски 1959” Балчик, с ръководител неуморимия и успешно креативен хореограф Галина Гавраилова.

С общи усилия началото бе поставено. Дано медиите откликнат и привлекат вниманието на държавата и на богати спонсори, които биха помогнали на Ивилина Димова от Балчик, защото всеки човек в България е ценен и трябва да се борим за него.

Маруся КОСТОВА

Оставете коментар