Криминални новини

Mar 26th, 2016 | От | Category: В РЕГИОНА

На 01 март, в РУ Балчик е получено съобщение от М.Д. (50 г.), служител във фирма „Енерго про мрежи” АД за констатирано незаконно присъединяване към електропреносната мрежа в гр.Балчик. При посещение на местопроизшествието е установено, че в частен дом С.Д., на 52 г. от с.гр. е осъществил неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 01 март, в РУ Балчик е получено съобщение от оператор на СОД Албена, че в 21:18 часа на същата дата е получен сигнал за нарушение от трафопост към помпена станция „Македонка” в землищато на с.Гурково, собственост на Напоителни системи гр.Каварна. М.Д. (50 г.), като екипа е констатирал на място срязани кабели. При посещение на местопроизшествието е установено, че неизвестни лица се направили опит за кражба на три броя кабели тип ШПКТ, които са издърпани изпод земята. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29 февруари, в РУ Каварна е получено съобщение от К.К. (33 г.), служител във фирма „Енерго про мрежи” АД за констатирано незаконно присъединяване към електропреносната мрежа в с.Камен бряг. При посещение на местопроизшествието е установено, че в частно жилище в същото село П.А., на 60 г. от гр.София е осъществил неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 11 март, след проведени ОИМ във връзка с противодействието на разпространението на акцизни стоки без бандерол, служители на РУ Балчик при проверка на търговски обект намират общо 4 пликчета, всяко по 250 гр., с общо тегло 1 кг., съдържащи тютюн, необлепени с акцизен бандерол. Установено е, че същите са собственост на продавач-консултанта в обекта, предадени с протокол за доброволно предаване.

На 11 март, в 06:42 часа, в РУ Балчик  е получено съобщение по телефона от М.Р., на 31 г., за това, че за времето от 19:00 ч. на 10.03. до 06:00 ч. на 11.03.16 г. неизвестен извършител противозаконно е отнел собствения й л.а. „БМВ 330 ХД”, 2008г., бял на цвят, с ТХ регистрация, паркиран пред дома й в гр.Балчик. Автомобилът е обявен за общодържавно издирване. По случая е образувано  досъдебно производство.

snimka

РУ – Тервел издирва лицето Георги Стоянов Тодоров от гр. Тервел

с мярка „ установяване на адрес и уведомяване на близките му” ,във връзка с Молба от снаха му, за това, че е напуснал дома си  на 12.02.2016г.и към момента е в неизвестност.

Същият е обявен за „Общодържавно издирване”.

Проведени са множество ОИМ, но не е открит.

Описание на лицето – видима възраст – 80-85 год.; ръст 150-160 см; телосложение слабо; очи- кафяви  ; коса – права, бяла- къса; облечен с износена зелена ватенка, тъмно червен панталон, шапка тип каскет, обут с гумени галоши. Лицето страда от старческа деменция, губи ориентация и реална представа за място и време.

 

Коментарите са затворени.