Изложба “Рисунка за мама” в Художествената галерия

Mar 15th, 2016 | От | Category: В РЕГИОНА

pix5_1

pix5_2

Откриване на изложба “ Рисунка за мама”, организирана от ИМ Балчик  и Инър Уил клуб Балчик.

Фото: Николина ИВАНОВА

Изкуството е вечно. Изкуството е живо. То е в детските сърца. Разкриват те с любов голяма обичта към мама. Това написах в книгата за впечатления в Художествената галерия на град Балчик по повод изложбата – конкурс „Рисунка за мама”, организирана от Клуб Инър Уил и Исторически музей Балчик, открита на 7 март 2016 г.
Директорът на ИМ Балчик Радостина Енчева с тържествено слово откри детската експозиция и пожела много бъдещи творчески успехи, след което предостави думата на Десислава Кирякова, председател на Клуб Инър Уил.
На мен ми беше много трудно да определя коя рисунка е най-хубава. Всяко дете бе вложило старание, оригинални хрумвания, за да изрази обичта си към майка си. Погледа ми грабна феерия от цветове. Не можах да откъсна очи. Толкова талант, събран на едно място.
Изчаках да свърши тържествената част с награждаването и разговарях с Д.Кирякова. Разбрах, че Инър Уил е вътрешен женски кръг на Ротари клуб, в който членуват съпруги, роднини, майки на ротарианците.
В Балчик клубът съществува от 3 години. Дамите от Инър Уил клуб са си поставили благородната цел да бъдат в служба на обществото, да подкрепят и организират подобни инициативи, да създават приятелства, в името на доброто.
В конкурса „Рисунка за мама” участват 50 деца, на възраст от 4 до 16 години. Те са от Общински детски комплекс-Балчик, ръководени от Лилия Атанасова и Наталия Златева и от Художествено ателие „Надя Арт”, с ръководител надежда Александрова, която работи с децата от 4 години. Специалната награда бе връчена на Елисавета Антонова /10 г./. Компетентно жури в състав Николина Иванова /уредник в ХГ Балчик/, Красимира Иванова и Деница Атанасова / от Женския клуб на Ротари Балчик/определиха две първи, две втори и две трети места. Всички деца получиха специални грамоти и шапки. Критериите, по които се оцениха творбите, са цветова гама, композиция и техника. За най-малките имаше поощрителни награди.
Тържеството завърши с множество снимки, с радостни възгласи на удовлетворение от деца, родители и гости. За всички, които бяха на откриването на изложбата, имаше богата почерпка. Радостно е, че тази изложба се превърна в празник на детското изобразително изкуство, в навечерието на Международния женски празник. Пожелавам успех на младите творци. На дамите от Инър Уил клуб да бъдат все така ентусиазирани и щастливи от резултатите на своята работа с децата. Рисунките на децата могат да се видят до края на месец март.
Стела ДАКОВА СТОЯНОВА

pix5_3

Радостина Енчева, директор на ИМ Балчик и Десислава Кирякова, председател на Инър Уил клуб Балчик.

Оставете коментар