Патриотичен празник в село Гурково

Mar 15th, 2016 | От | Category: ДРУГИ

pix6_12

С усмивка срещаме празника, до следващия успешен фолклорен спектакъл.

pix6_4

Естествено в началото звучат български народни и възрожденски песни, изпълнени от хора към НЧ “Свобода” с.Гурково, който носи името на свободните полски птици – “Авлигите”, с диригент г-жа Магдалена Христова. На двата фланга са главните организатори на концерта – секретарят на читалището г-жа Албена Войчева и гл.корепетитор г-н Михаил Душков.

pix6_3

Общинският съветник г-н Георги Георгиев с децата си, очаква началото на вълнуващия концерт в с.Гурково

pix6_5

За краткото време от Коледа до 1 март гурковци се подготвиха бързо и пълноценно, за да излязат с 10 нови песни в репертоара си – обработен фолклор и популярни народни песни. Квартет “Гурково”: г-н М.Душков, г-жа М.Христова, г-жа Т. Тодорова и г-н Т.Георгиев.

pix6_2

Най-малката зрителка от село Гурково очаква нетърпеливо и питащо началото на концерта.

pix6_7

pix6_8

Омагьосват ни с танците си жените от ТФ “Фолклорна магия” с.Гурково с хореографи г-н Ал. Александров и г-н Ю. Рачев

pix6_6

Макар да учат в Балчик и ежедневно да пътуват до училище, децата са намерили време за репетиции и се представиха отлично като певци и рецитатори.

pix6_10

pix6_11

В края на концерта пристигна Райна Княгиня, с ушитото от нея знаме, което развя над главите на хороводците от ТФ “Фолклорна магия”, певиците от “Авлигите” и малките рецитатори. Чудесен завършек на един концерт, за който са положени много труд и усилия от самодейците, служителите на читалището и кметството.

 

Оставете коментар