Д-р Христо Игнатов – стоматолог, председател на Радиоклуб LZ2KSB Балчик , номиниран за “Общественик на 2015 година”

Mar 7th, 2016 | От | Category: В РЕГИОНА

pix2_2

Д-р Христо Игнатов – стоматолог, председател на Радиоклуб  LZ2KSB Балчик бе избран за “Общественик на 2015 година”.
Фото: М. КОСТОВА

Д-р Игнатов е софиянец, който още в началото на 1997 г. се вкоренява в Белия град, който му става като роден. Бързо става популярен зъболекар, известен със способностите си и коректното отношение към пациентите, които никога не връща и веднага се заема с лечението им. Същевременно се опитва да въведе ред и разбиране, че спешното състояние е различно от това, което може да се следи и контролира. Макар че пациентите винаги бързат, искат веднага да бъдат излекувани и имат сериозни пропуски в здравното си образование. Д-р Игнатов работи със зъботехници от Добрич и София, търсейки съвършенството на денталното обслужване.
Д-р Игнатов и съпругата му много ценят образованието и държат единствената им дъщеричка, която е на 10 години, да се учи редовно и досега не са получавали укор от преподавателите в ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” Балчик.
Най-голяма радост балчиклии отбелязаха на последното национално първенство по радиотелеграфия, което се проведе през лятото на 2015 г. в нашия град. Участваха малки състезатели, още ученици в средния курс – Тодор Тодоров , Владимир Постников , Метин Хамдиев и Тимур Фехми. Добре се представиха възрастните – самият д-р Игнатов и Дарин Илиев.
Д-р Игнатов е в световния елит от състезатели по радиотелеграфия, който въпреки големия си опит, продължава да се образова и да държи на редовната си самоподготовка, както и на постоянството на своите млади състезатели, които обучава. Той влага големи надежди в Тошко и Тимур, които ще се явят и на националното състезание в Габрово през тази година, което ще бъде голяма чест за тях, тъй като много рядко определят от отбор по двама участници.
Радиотелеграфията е ненадмината все още от съвременните мобилни връзки. Освен това тя поражда незабравими чувства при връзка с различномислещи хора, които имат еднакво сериозно отношение към царицата на съобщенията – телеграфията. Макар и малко да са децата, които се интересуват от морзовата азбука, то тези, които са вече в Балчишкия клуб са изградени състезатели, с дух и познания. Те имат много добри перспективи за успехи, защото започват отрано да навлизат в теорията и практиката.
Д-р Игнатов смята себе си за самоук, запален по радиотелеграфа още от 8 клас. Три пъти е участвал в Олимпийски игри – в Бразилия, Москва, Бостън. Предстои участието му през 2018 г. в Берлин. Той се надява, че там ще бъде и балчиклията Любо Славов, който живее в Белгия, но ще бъде под българското знаме.
Малкият, но задружен балчишки Радиоклуб е доволен от опеката на Община Балчик, която им е осигурила помещение и финансова подкрепа, заложена в бюджета. Това е забелязано от Националната федерация и през миналата година в Балчик се състезаваха 33 души, а от Балчик – 7. Децата разбират, че Интернет и Радиотелеграфията се допълват и обогатяват взаимно и затова всеки вторник от 16 ч. са в Радиоклуба. Да се учат.
В крайна сметка – това е целта. Спортът да има хубаво продължение. Щерката на д-р Игнатов също знае вече Морзовата азбука и има своята добра самоподготовка за възрастта си. Със самочувствието, че сам караш кораба – казва д-р Игнатов, изпъква пред теб дълъг път на учене, който те увлича и завладява. Емоцията е неповторима. Да пожелаем на малките радисти от Балчик, ученици на д-р Игнатов, да се множат, за да поддържат славата на нашия град като град на напредничави хора. В това отношение д-р Игнатов следва опита на Бай Любен Пенков, Бедри Кемалов, Зафирка и Коста Козареви, записали гордо имената си в историята на Балчишкия Радиоклуб. Кметът на Общината господин Николай Ангелов, председателят на Общинския съвет господин Атанас Жечев и главният редактор на вестник „Балчишки телеграф” госпожа Маруся Костова връчиха на д-р Христо Игнатов купа, „Общественик на годината”, грамота и календар. Д-р Игнатов развълнувано благодари и обяви, че всички успехи на Радиоклуб „Балчик” се посвещават на предстоящата 60-годишнина на клуба.
Маруся КОСТОВА

Оставете коментар